Автосалон София 2011: Дебют за Opel Ampera

Общи 08 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4175 посещения | без коментари

Революционният електрически автомобил Opel Ampera за първи път в България

Opel Ampera ще направи своята предпремиера за България на Автомобилен салон София 2011
Новият Opel Astra Sport Tourer – атлетичното спортно комби
Обновената Corsa – нова спортна стилистика и динамика съчетани с нисък разход на гориво
Нова стилистика и техника за динамичния кросоувър Antara
Кампании на Opel по време на Автомобилен салон София 2011
Седем поредни месеца на нарастване на пазарния дял на Opel
31-процентен ръст в продажбите на Opel в България

София. Тази година Opel ще участва на Автомобилен салон София 2011 на щанд с размер 424 м2. Търговците на тримата софийски дилъри на Opel (Булвария, Дженеръс Ауто и София Ауто), както и на дилъра на Opel в Русе – Автосвят, ще посрещат и консултират посетителите. На щанда ще бъдат изложени общо 9 експоната на марката, от които новият Opel Astra Sport Tourer, обновената Corsa и новият динамичен кросоувър Antara ще направят своите първи публични изяви. Флагманът на марката Insignia, носител на званието Автомобил на годината 2009 за Европа, както и Автомобил на годината 2010 за България и още над 40 международни награди, ще бъде представен във версиите си седан и Sports Tourer. На щанда на Opel посетителите ще открият и добре познатия им бестселър в сегмента на многофункционалните ванове Zafira.

Несъмнено един от най-интересните експонати на Автомобилен салон София 2011 ще бъде на щанда на Opel и това е революционният Opel Ampera, който ще отбележи своята предпремиера за България.

Електромобилът с удължен пробег Opel Ampera може да пътува навсякъде и по всяко време

Новият Opel Ampera e призван да се превърне в основоположник на изцяло нов сегмент на европейския автомобилен пазар. Стартът на серийното производство на четириместния модел с пет врати е насрочен за по-късно тази година, а на българския пазар ще се появи през късната пролет на 2012 г. Ampera е създадена да предложи на потребителите всички предимства на електрическите автомобили, но без опасенията по отношение на продължителността на автономния пробег, предизвикани от акумулаторните батерии като единствен енергиен източник в автомобила.

За разлика от конвенционалните електромобили, Opel Ampera може да бъде единственият автомобил в семейството и предоставя всичко - революционна система на задвижване, прогресивен дизайн, отлична безопасност, високо качество и насочени към удобството на потребителя функции, съчетани с отлична динамика на пътя.

Революционният Opel Ampera ще бъде първото в Европа задвижвано с електричество и подходящо за всекидневна употреба превозно средство с нулево ниво на емисиите. За разлика от конвенционалните електромобили, черпещи енергия само от акумулаторни батерии, Ampera изключва опасенията във връзка с продължителността на автономния пробег. Новият модел дава на водачите увереността и спокойствието, че няма да бъдат оставени безпомощни на пътя с напълно изтощени акумулатори.

Батериите могат да се презаредят напълно за период от около четири часа при напрежение 230 V, като за целта кабелът на зарядното устройство на автомобила трябва просто да се включи в стандартен домакински контакт. Удобството при зареждане на акумулаторите без необходимост от специално зарядно оборудване предполага, че по-голямата част от бъдещите собственици на Ampera ще използват своите автомобили изцяло на електрическа тяга през цялото време. Резултатите от независимо проучване показват, че около 80 процента от европейците управляват автомобилите си на разстояния под 60 километра дневно, което означава, че Ampera може с лекота да покрие изискванията им. През първите 40 до 80 километра от пробега (в зависимост от профила на терена, стила на шофиране и околната температура), енергията за движението се осигурява изцяло от електричеството, акумулирано в литиево-йонната батерия с капацитет 16 кВтч. В режим на движение от осигурено от акумулатора електричество, Ampera не отделя в атмосферата никакви емисии. В случай, че се налага изминаване на по-продължително разстояние, бензиновият двигател с вътрешно горене на борда може без прекъсване да удължи автономния пробег на модела до над 500 километра при пълен горивен резервоар. Tази осигуряваща пълни динамични характеристики технология за удължаване на автономния пробег превръща Ampera в първия електромобил, предлагащ всекидневните удобства на конвенционален автомобил с двигател с вътрешно горене.

Изключително тихият електродвигател с мощност 111 кВт/150 к.с. осигурява максимален въртящ момент в размер на 370 Нютонметра още от момента на потеглянето от място. Благодарение на него Ampera се ускорява от 0 до 100 км/ч за около девет секунди и позволява достигането на максимална скорост 161 км/ч.

Посредством превключвателя "Drive Mode на централната конзола на арматурното табло, водачът може да избира между режимите Normal (нормален), Sport (спортен), Mountain (планински) и Hold-charge (съхраняващ заряда). Tези режими оптимизират управлението на енергийните потоци в зависимост от преобладаващия стил на шофиране и вида на пътните условия.

Новата Astra Sports Tourer – атлетична визия и динамично поведение, съчетани с голяма практичност

На Автомобилен салон София 2011 посетителите ще имат възможността да се убедят лично в безспорните качества на новия Opel Astra Sports Tourer. Пренасяйки стилистичните гени и името Sports Tourer от по-голямата сестра Insignia, Astra Sports Tourer също се фокусира върху първокласното качество и функционалността. Скулптурираните линии оформят интериор, който притежава всички важни и ценни качества на хечбек версията на Astra, добавяйки към това допълнителен товарен обем. Ефективно организираното багажно пространство, позволяващо достигането на впечатляващ обем от 1 550 литра, е съчетано с интелигентни висококачествени приспособления и системи, като системата FlexFold, която позволява сгъването на вертикалните части на задните седалки само с натискането на бутон.

Атлетичната визия на Astra Sports Tourer е в пълен унисон с динамичното поведение на автомобила. Новият комби модел е оборудван със същото иновативно задно окачване и механтронната ходова част FlexRide, както и хечбек модела. Другите водещи технологични решения са адаптивните предни светлини AFL+, сертифицираните от медиците ергономични предни седалки, които съчетават безопасността с комфорта и удоволствието от шофирането.

Широка гама от девет високоефективни двигателя осигурява диапазон на мощност от 70 кВт/95 к.с. до 132 кВт/180 к.с. Спестяващата гориво система Start/Stop, която първоначално се предлага за двигателя 1.3 CDTI (70 кВт/95 к.с.), спомага за понижаване на емисиите на CO2 до 104 г/км.

Новият Opel Corsa - Развитие във всички области

Преобразяването на Opel Corsa продължава: следвайки значителните технологични промени от 2010 година, успешният малък модел на Opel се сдобива с нова осанка през 2011-та. Променената стилистика на предната част създава по-спортно и експресивно излъчване, което я превръща в моментално разпознаваем като част от новото семейство на Opel модел. Новите екстериорни цветове и визията на интериора, както и широката гама от възможности за създаване на индивидуализирани спортни версии я правят по-привлекателна от всякога. Corsa сега се предлага с нова мултимедийна инфоразвлекателна система наречена "Touch & Connect, която включва петинчов цветен екран управляван с докосване, пълно навигационно покритие на 28 европейски държави, Bluetooth, iPod и USB връзки на изключително конкуретна цена.

Всички двигатели бяха технологично усъвършенствани през 2010 година, в резултат от което мощността им бе увеличена, а разходът на гориво и емисиите на CO2 намалени. Новата версия ecoFLEX 1.3 CDTI със 70 кВт/ 95 к.с. сега е оборудвана със Start/Stop технология, която допълнително подобрява цялостната ефективност на Corsa. В резултат от това модификацията с три врати изразходва едва 3.5 литра дизелово гориво на 100 километра и отделя емисии от 94 г/км CO2. Използването на Start/Stop технологията има най-голям ефект в градския трафик – благодарение на нея разходът на гориво в такива условия е намален до 4.2 литра/100 км срещу 4.6 л/100 км за досегашната Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, отделяйки 98 г/км CO2.

Новият Opel Antara – нова стилистика и техника за динамичния кросоувър

С атрактивен външен дизайн, нови двигатели, изцяло нова настройка на ходовата част и подобрено качество на интериора, през моделната 2011 година Opel Antara комбинира възможности за движение на пътя и извън него с високо ниво на функционалност и градски шик.

Изцяло преработената гама от двигатели включва два дизелови и един бензинов агрегат, чийто нива на емисии не само отговарят на стандарта Euro 5, но и осигуряват подобрена динамика със значително намален разход на гориво и емисии на въглероден двуокис. Двата възможни варианта за трансмисии – шестстепенна механична или автоматична – също са изцяло нови разработки.

Дизеловият двигател 2.2 CDTI се предлага в два варианта на мощност. Версията със 120 кВт/163 к.с. разполага с максимален въртящ момент 350 Нм и може да бъде съчетана с предно или двойно предаване и механична или автоматична трансмисия. С разход на гориво от 6.3 л/100 км (CO2: 167 г/км), ускорение от нула до 100 км/ч за 9.9 секунди и максимална скорост 189 км/ч (отнасящи се за версията с предно предаване и механична предавателна кутия), този силов агрегат предлага балансирано съчетание на ефективност и динамика. Алтернатива на дизеловите двигатели е бензиновият 2.4 ECOTEC агрегат с мощност 123 кВт/167 к.с. и въртящ момент 230 Нм, който се предлага с предно предаване и механична трансмисия или задвижване на четирите колела с механична или автоматична предавателна кутия.

Електронно контролираната система за задвижване на четирите кола на Opel Antara комбинира предимствата на предното предаване (например, по-ниския разход на гориво) с по-доброто сцепление, осигурено от задвижването на четирите колела. Нормално двигателят задвижва само предните колела, като условията на движение се следят във всеки един момент от управляващата електроника. Ако поради някакви причини сцеплението на гумите на предния мост се намали, системата светкавично преразпределя мощността, като в зависимост от пътната ситуация различна част от въртящият момент се насочва към задния мост. Така мощността варира в диапазона от гореспоменатите 100 процента към предния мост до съотношение 50 на 50 процента към всеки един от мостовете.

За да съответства на по-динамичния характер на двигателите, ходовата част на Opel Antara е с изцяло нова настройка, осигуряваща съчетание от удоволствие от шофирането с високо ниво на комфорт при пътуване. Кормилното управление, чийто характеристики зависят от скоростта на движение, също е променено и сега осигурява още по-директна връзка с колелата.

Кампании на Opel по време на Автомобилен салон София 2011

Opel ще предложи на клиентите си множество изгодни ценови предложения съчетани с нови лизингови условия, предлагани от всички дилъри на марката в цялата страна, или така нареченото лизинг меню - съвместна лизинг програма с Райфайзен Лизинг. Лизинг менюто дава богат избор за най-изгодната комбинация от първоначална вноска, месечна вноска и остатъчна стойност. Голямо предимство е това, че по тези програми финасиране може да се отпусне дори без изискване за доходи както и това, че одобрението на лизингополучателите се извършва в рамките на часове.

Експонати на щанда на Opel:

1. Новата Antara - премиера
2. Новата Corsa - премиера
3. Новата Astra Sports Tourer - премиера
4. Insignia 4х4
5. Insignia Sports Tourer
6. Astra hatchback 5 врати
7. Meriva
8. Zafira
9. Ampera - предпремиера

За клиентите си по време на Автомобилен салон София 2011 Opel ще има много добри ценови предложения, които ще са съчетани с нови лизингови условия, вариращи в много голям диапазон и предоставящи големи възможности на всеки клиент да избере оптималния ЗА НЕГО лизингов план, а не този, който ние считаме за оптимален. Автомобилите Opel се предлагат от дилърите в цялата страна с лизинг меню - съвместна лизинг програма с Райфайзен Лизинг. То дава богат избор на най-изгодната комбинация от първоначална вноска, месечна вноска и остатъчна стойност. Голямо предимство е това, че по тези програми финасиране може да се отпусне дори без изискване за доходи както и това, че одобрението на лизингополучателите се извършва в рамките на часове.

Няколко примера за ценови предложения:

1. Opel Astra Classic 5 врати, 1.6 бензин 115 к.с. - 21.500 лв с ДДС и включено в цената следното оборудване: климатик, ESP, 4 въздушни възглавници, предни ел.стъкла, електрически регулируеми и отопляеми странични огледала, централно дистанционно заключване на вратите, кожен волан, фарове за мъгла, радио CD с управление от волана и др. Това е пример за този модел, но подобни изгодни предложения са приложими и за другите версии на Astra Classic (с 4 врати и комби, както и с други двигатели).

2. Opel Zafira 1.6 бензин 115 к.с. - 22.700 лв без ДДС (ползва данъчен кредит) и
Opel Zafira 1.7 дизел 125 к.с. - 26.700 лв без ДДС (ползва данъчен кредит), като и двата модела имат следното оборудване, включено в цената им: климатик, ESP, 7 седалки със система Flex7, 4 въздушни възглавници, предни ел.стъкла, електрически регулируеми и отопляеми странични огледала, централно дистанционно заключване на вратите, кожен волан, радио CD с управление от волана и др.

3. Opel Insignia Edition, бензин, 140 к.с. - 37.700 лв с ДДС и включено в цената следното оборудване: биксенонови адаптивни предни светлини AFL+, климатроник, круз контрол, ESP, алуминиеви джанти, предни и задни ел.стъкла, 6 въздушни възглавници, преден и заден парктроник, електрическо регулиране на шофьорската седалка, сензор за дъжд, фарове за мъгла, електрохроматично вътрешно огледало, кожен волан, радио CD mp3 с bluetooth портал за мобилен телефон и управление от волана и много други.
Със същото оборудване Opel Insignia Sports Tourer дизел, 130 к.с. се предлага на цена 43.900 лв с ДДС

4. Новия Opel Corsa бензин, 85 к.с. - 18.500 лв с ДДС и включено в цената следното оборудване: климатик, предни ел.стъкла, централно дистанционно заключване на вратите, круз контрол, борд компютър, радио CD mp3 с управление от волана и други.

5. Opel Meriva бензин, 100 к.с. 23.300 лв с ДДС.

6. Новите Opel Astra 5 врати (25.800 лв.) и Opel Astra Sports Tourer (27.800 лв.)за ниво на оборудването Essentia, бензин, 100 к.с. с климатик, ESP, 4 въздушни възглавници, електрически регулируеми и отопляеми странични огледала, предни ел.стъкла, централно дистанционно заключване на вратите, радио CD и други.

 
Ключови думи:   ampera, antara, corsa, opel astra sport, sport tourer
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте