Ангела Меркел иска от General Motors яснота за бъдещето на Opel

Общи 14 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 8045 посещения | без коментари

След някои съобщения в специлизираната преса, че е възможно американският автогигант отново да предложи за продажба старата немска марка, от канцлерството на Федералната република заявиха: "Канцлерът има дълбока загриженост за работниците на Opel, които се намират в състояние на несигурност вследствие на подобни слухове".

От GM съобщиха на Reuters, че няма реален процес на подготовка за продажба на Opel. В същото време източници от гиганта съобщиха неофициално, че босът му Даниъл Акерсон е разочарован от неспособността на марката и ръководството й да я върне на печеливши позиции и разглежда различни варианти за бъдещето на европейското си поделение. Aкерсън беше един от двамата членове на борда на GM, които гласуваха за продажбата на Opel в края на 2009-а. Акерсън беше изявил тогава твърдото си убеждение, че Европа е пазар за националните шампиони на Стария континент - VW в Германия, Fiat в Италия и Renault във Франция, както и на пан-европейските луксозни марки - BMW и Mercedes.

Немските медии наляха масло в огъня със съобщенията си, че сред евентуалните кандидати за Opel са някои китайски автопроизводители, като Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) и дори конкурентите от Volkswagen.

Говорителят на федералното правителство Зиберт обяви, че Меркел е раздразнена, че GM и Opel не реагират официално на слуховете за възможната продажба и дори отказват да ги коментира, като не търсят контакти с офиса й или поне с икономическото министерство на Германия.

Преди две години GM се отказа от почти подписана сделка за продажба и стартира драстично реструктуриране на еврофилиала си, който регистрира през миналата година загуба от $1.6 милиарда.

 
Ключови думи:   beijin, bmw, fiat, mercedes, opel, renault, reuters
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте