Бензиностанции ЕКО пускат на пазара безоловен бензин 95EKONOMY

Общи 12 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3950 посещения | без коментари

В момента само ЕКО предлага обогатен бензин на цената на стандартния безоловен, тип 95


Бензиностанции ЕКО пускат на пазара нов безоловен бензин 95EKONOMY, който намалява с до 2% консумацията на гориво на автомобила. С новия продукт потребителите спестяват средно до 1 литър гориво на всеки зареден резервоар*. 95EKONOMY ще замени обикновения бензин тип 95 и ще се предлага на същата цена. Новата марка гориво на ЕКО включва в състава си добавката KEROPUR®, произведена от световния лидер в производството на химически продукти BASF. 95EKONOMY ще се предлага в мрежата от обекти на EКО в цялата страна от 12.05.2011.

Бензиностанции ЕКО са единствената верига в България, която в момента предлага обогатено гориво на цената на стандартния безоловен бензин с октаново число 95. Новият продукт 95EKONOMY дава по-високо качество на нашите клиенти и в същото време намалява техните разходи за гориво. С него потребителите пестят и имат по-голям избор, каза Янис Поликандриотис, Изпълнителен директор на ЕКО България.

95EKONOMY e резултат от международното сътрудничество на Hellenic Petroleum Group, част от която са бензиностанции ЕКО, с водещата в свата компания в областта на химическата индустрия BASF. Добавката KEROPUR®, запазва максимално чист двигателя на автомобила, като премахва старите отлагания в него и предпазва от натрупването на нови. Горивото с KEROPUR™ дълготрайно защитава от корозия компонентите на мотора, с което оптимизира и разходите за поддръжка. Намаляването на разхода на гориво редуцира въглеродните емисии в атмосферата, а шофирането е по-приятно заради доброто функциониране на двигателя.

С новия безоловен бензин 95EKONOMY, ЕКО обогатява серията горива, които предлага на своите бензиностанции. От юни 2004 г. ЕКО предлага на българския пазар горива със запазената марка KINITRON – UNLEADED 100Speed, UNLEADED 95 Plus и DIESEL PLUS. Серията EKO KINITRON отбелязва началото на нов период в развитието на пазара на горива в България. Те не само отговарят на всички стандарти на Европейския съюз, но са и по-благоприятни за околната среда, тъй като отделят по-малко вредни емисии в атмосферата.

* Под пълен резервоар се има предвид резервоар с вместимост 50 литра. Сравняването се отнася за резултатите от тестовете на обикновен бензин 95 и 95EKONOMY с уникална добавка. Размерът на реализираната икономия може да варира при различните видове автомобили в зависимост от начина на шофиране.

---
Бензиностанции ЕКО са собственост на ЕКО България ЕАД. Компанията присъства на българския пазар от юли 2002 г. и е част от най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция - Hellenic Petroleum Group. В България действат 81 ЕКО бензиностанции – София, Ахелой, Банско, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дупница, Кресна, Кула - Видин, Кулата, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Петрич, Пловдив, Русе, Свиленград, Своге, Сливен, Стара Загора, Хасково и Шумен.

За BASF
BASF е водеща химическа компания в световен мащаб. Портфолиото на BASF включва от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване до продукти за селското стопанство, фини химикали, суров нефт и природен газ. Като надежден партньор BASF помага на клиентите си да станат още по-успешни в практически всички сфери на индустрията. С висококачествените си продукти и решения BASF има важна роля в намирането на решения за глобални предизвикателства като защита на климата, енергийна ефективност, хранене и мобилност. BASF има приблизително 109.000 служители и отбелязва продажби на стойност близо 63.9 милиарда евро през 2010 година. Акциите на BASF се търгуват на борсите във Франкфурт, Лондон и Цюрих. Допълнителна информация за BASF можете да намерите в Интернет на адрес: www.basf.com.

 
Ключови думи:   basf, hellenic petroleum, petroleum group
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте