Бъдещето на Lotus във Формула 1

Общи 27 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5415 посещения | без коментари

В Лондон бе даден ход на съдебно дело за правата върху името Lotus във Формула 1. Team Lotus, собственост на Тони Фернандес, се изправи срещу производителя на автомобили Group Lotus, който закупи част от Renault F1 и оттегли подкрепата си към тима на Фернандес, който през 2010 г. се състезаваше като Lotus Racing. Тони Фернандес оспорва предсрочното прекратяване на 5-годишния контракт между него и Group Lotus, а целта на производителя е да наложи на отбора му забрана за използване на името Lotus през 2011 г.
Сагата за името Lotus ще продължи с пълна сила и след старта на сезона в Бахрейн. Това стана ясно, след като върховният съд на Великобритания отложи започналото дело за 21-и март. Това означава, че в първото състезание за годината и двата отбора ще продължат да носят името Lotus.

 
Ключови думи:   lotus, lotus racing, renault, renault f1, team lotus
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте