Българин стана четвърти в Европа по икономично шофиране на камион

Общи 27 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3690 посещения | без коментари

Петко Василев завоюва четвърто място при европейците в първото издание на международното състезание за икономично шофиране на камиони на Volvo Trucks. Оспорваният финал се проведе в Гьотеборг (Швеция) с участието на националните победители от 17 държави. С шампионската титла триумфира Хо Гиун Хан от Южна Корея, който постигна по-добър резултат от този на другия участник във финалния сблъсък - испанеца Енрике Санчез Парондо.
Родните ни шофьори на камиони се представиха доста силно, цели 421 от общо 3800 участници в националните кръгове от 17 страни бяха именно българи. Оспорваната надпревара у нас се проведе през юли и август със състезания в 15 града, които излъчиха най-успешните професионални водачи. На финала в Пловдив на 1 септември шампион стана Петко Василев, с което извоюва правото да представи България в Гьотеборг.
Организаторите от Volvo Trucks планират състезанието по икономично и екологично шофиране да стане традиционно заради големия интерес и добрите резултати.

 
Ключови думи:   volvo, volvo trucks
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте