Българска книга разказва историята на петрола

Общи 07 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4314 посещения | без коментари

„Сълзите на дявола” е епичен исторически разказ за нефта – вълшебната черна течност, която през последните 150 години играе все по-решаваща роля в съдбините на човечеството. Погледната от този ъгъл, световната история, съперничествата и сблъсъците между икономически гиганти, държави и цели империи придобиват допълнителен смисъл, а събитията получават неподозиран релеф и внушение за плътност и автентичност.
В първата излязла част от книгата повествованието започва с първите нефтени сондажи в средата на ХIХ в. и завършва с края на Втората световна война.
Авторът Георги Колев очертава образите на откриватели и бизнесмени, учени и конструктори, политици и държавници, свързани с нефта и неговия най-голям потребител – автомобила. Тук всеки, който се интересува от новата стопанска и политическа история на света, може да открие вълнуващи страници за близкото минало на съвременната цивилизация и теми за размисъл, свързани с нейното бъдеще.
„Сълзите на дявола” е не само история на нефтената индустрия, тя разказва още и за същността и образуването на черното злато, за откриването и добива му, за преработка и пътя му към резервоара на автомобила.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте