Включват Abarth 695 biposto в Gumball 3000

Общи 26 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9895 посещения | без коментари

Ако случайно сте забравили какво е Gumball 3000, ще ви припомним, че това е рали без състезателен характер, предназначено за милионери. В него организаторите се опитват да направят богатите малко по-бедни, като им дадат възможност да се изфукат със суперколите от личния си гараж. Таксите за участие естествено са безмозъчно високи. За тазгодишното, шестнадесето по ред издание на това бляскаво събитие, Abarth са подготвили и официален автомобил на надпреварата, в която за десет дни ще се включат 120 бегачки, а маршрутът ще покрие 3000 мили (оттам и същата цифра в името му).
Официалният дебют на Abarth 695 biposto (както се досещате, означава „двуместен“) се състоя през март на салона в Женева, но за първи път той ще излезе по улиците на света от 4 юни, когато ралито стартира от Маями, за да премине през Атланта, Ню Йорк, Единбург, Лондон, Париж, Барселона и да финишира в Ибиса.
Автомобилът тежи 997 кг, максималната му мощност е 190 к.с., тя идва от двигател 1.4 T-Jet. При този специален модел е получен един от най-добрите резултати за отношение между мощност и маса - 5,2. Ускоряването от място до 100 км/ч е едва 5,9 сек. Това е най-бързият Abarth, правен някога, и едновременно с това – най-малкият суперавтомобил.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте