Волво стартира социална мрежа за шофьори на камиони от цял свят

Общи 17 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3405 посещения | без коментари

Волво Тракс създаде социалната мрежа Worldtrucker, която има амбицията да събере най-голямата и най-активна група шофьори на камиони в света. С проекта за онлайн общество на камионджиите компанията се надява да подобри отношението към професията и да подпомогне привличането на нови кадри.

Знаем, че шофьорите на камиони се гордеят с професията си и именно за тях създадохме Worldtrucker – за да споделят страстта си към машините и живота на пътя, обясни Пола Кюнел, Mениджър на Worldtrucker.

Още в подготвителната фаза, към новата интернет общност са се присъединили близо 10 000 души. В социалната мрежа вече са обособени подгрупи на 10 държави. В момента платформата е достъпна на девет езика - английски, руски, италиански, шведски, холандски, испански, френски, немски и полски. След последния си ъпгрейд Worldtrucker има и версия за използване през мобилен телефон, което е допълнителна предпоставка за придобиване на световна популярност.

По изричното настояване на създателите си Worldtrucker е общност отворена за всички любители и шофьори независимо от марката на камионите им. Затова Волво Тракс ще остане в сянка, за да даде възможност на членовете сами да определят темите и да създават информацията в групата.

Повечето превозвачи имат различни марки камиони в автопарка си. Всички техни служители обаче трябва да се чувстват равни и еднакво добре дошли в мрежата, категорична е Пола Кюнел.

Worldtrucker ще помогне на шофьорите да поддържат връзка и със семействата си, докато са на път. В общността приятели и колеги могат по лесен начин да обменят опит и да установяват нови интернационални контакти. Потребителите ще могат да споделят снимки директно от мобилния си телефон и така ще са на линия, без да носят лаптоп със себе си. Предлагайки тези интерактивни методи за обмен на информация, Волво Тракс се надява да улесни работата на шофьорите и съответно да засили интереса към професията, защото недостигът на кадри е един от сериозните проблеми на сектора.

Волво Тракс очаква социалната мрежа Worldtrucker бързо да добие още по-голяма популярност, след като вече се е разпространила в над 40 страни, въпреки че е представена официално само на няколко основни пазара. Нашият проект няма алтернативен вариант към момента и затова вярваме, че ще се превърнем в избор Номер 1 за шофьорите от цял свят, каза още Пола Кюнел.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте