Време за електрификация: Новият блог на Opel Ampera

Общи 07 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4361 посещения | без коментари

Рита Форст, вицепрезидент на Opel, отговорна за инженеринга в Европа, стартира блог на тема революционните електромобили. Интересът към подходящите за всекидневна употреба електромобили е вече много висок и по тази причина блогът Opel Ampera стартира няколко месеца преди пазарната премиера на автомобила.
Той е неразделна част от дейностите на Opel в социалните медии, които постоянно нарастват през последните няколко години. Те включват блогове на инженери на Opel, специалисти по отношение на моделите Insignia, Opel Astra и Opel Meriva. Екипът, отговорен за социалните меди, е ангажиран с блога „Зад кулисите на Opel” , в който се излъчват на живо репортажи от множество международни събития и изложения от графика на Opel.
Opel Ampera ще е първата електрическа кола в Европа, която може да бъде шофирана всеки ден благодарение на удължения пробег, който осигурява. С уникалната си електрическа задвижваща система, осигуряваща динамично ускорение и високо ниво на технологично съвършенство, Ampera предлага възможност за удължаване на общия автономен пробег до над 500 км. Тя се задвижва с електричество през цялото време и при всякаква скорост. При пътувания на разстояние от 40 до 80 километра се използва само енергията, съхранена в литиево-йонната акумулаторна батерия с капацитет 16 кВтч. Общо 288-те литиево-йонни клетки на T-образния акумулаторен комплект осигуряват достатъчно мощ. Почти безшумният електрически силов тракт разполага с максимален въртящ момент 370 Нм, който е на разположение мигновено. Максималната мощност е еквивалентна на 150 конски сили, ускорението от 0 до 100 км/ч се осъществява за около девет секунди, а максималната скорост възлиза на 161 км/ч.

 
Ключови думи:   ampera, astra opel, insignia, opel, Opel Astra, opel meriva
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте