Възродиха белгийската марка Imperia

Общи 19 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6090 посещения | без коментари

Възраждат белгийската компания Imperia след 50-годишно отсъствие от автомобилната сцена (1904 - 1958 г.). Първият модел след възкръсването й е хибридният спортист GP. Любопитен факт е, че марката бе купена срещу 400 евро от фирмата Green Propulsion.
Дизайнът на суперавтомобила е собствена разработка на компанията и се придържа към класическия ретроавангарден стил на Imperia. Хибридната система е със сумарна мощност 355 к.с. (610 Нм). Тя съчетава 1,6-литров бензинов 4-цилиндров турбомотор, познат ни от BMW и PSA Peugeot Citroen, с електродвигател с мощност 152 к.с. Акумулаторите са с капацитет 11 кВт/ч.
Купето е с маса 1200 кг. Ускорява от място до 100 км/ч за 4,0 сек, а за 6,0 сек само на електрическа тяга. Макс. му скорост е ограничена на 216 км/ч, за да не се разрежда прекалено бързо батерията.
Само на електричество с едно зареждане (отнема 4,5 часа) спортистът е в състояние да измине 60 км.
Цената му е 125 000 евро. Първите бройки ще бъдат готови до края на тази година. По-късно белгийският производител ще предложи и по-достъпна версия с цена 95 000 евро. Компанията възнамерява да произвежда годишно около 100 бройки от купето GP.

 
Ключови думи:   bmw, peugeot, propulsion, psa peugeot citroen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте