В събота и неделя атака с 1300 к.с. на легендарния Pikes Peak +видео

Общи 22 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2600 посещения | без коментари

През уикенда е стартът на световноизвестното планинско състезание Pikes Peak в Колорадо, Щатите, където до участие се допускат специално подготвени автомобили, прототипи и мотоциклети от най-различни класове - от уникални и серийни машини до болиди и прототипи.

В състезанието участват едновременно професионалисти и любители, и то се провежда от 1916-а година насам. Трасето е дълго 12,42 мили /20,5 км/ с разлика във височината между старта и финала 1500 м. Финалът е след 156 завоя, част от които са на макадам, на височина 4703 м. За победата тук са се сражавали най-големите световни рали-асове, като Ари Ваттанен с Peugeot 405 T16 16V Pikes Peak и Валтер Рьол с Audi Quattro S1 Pikes Peak.

Рекордът на трасето вече четири години е притежание на японски прототип на базата на Suzuki с пилот японеца Нобухиро Таджима, който е отбелязъл време от 10,1 мин - средна скорост над 120 км/ч.



В тази година сериозна заявка за победата прави болидът PVA-03 на Пол Даленбах. Той стартира и през миналата година, но тогавашните 745 атмосферни "кончета и въртящ момент от 880 Нм му се струват недостатъчни. За тази година на мотора е добавено турбопълнене и мощността му е вече 1307 к.с., а максималният въртящ момент 1633 Нм. Моторът Chevrolet е сега с два турбокомпресора и система, предотвратяваща кислородния "глад" в планинския въздух.





Но и другите участници са подготвени много сериозно. Тази година ще дебютира с 850-е си "кончета" Dacia Duster "No Limit" с пилот трикратния победител в Andros Trophy Жан-Филип Дайро и отново якото чудовище на Таджима Suzuki SX4 Climb Special - 910 к.с.

Конкуренция в класа без ограничения Unlimited ще им прави и ветеранът на Pikes Peak дрифтърът Рис Милън със 750 к.с. Hyundai Genesis RMR PM580, който ще регистрира 19-то си участие в състезанието.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте