Глобален дебют на “Side View Assist” от Bosch в Citroen C4

Общи 13 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1934 посещения | без коментари

Почти всички известни автомобили са с аеродинамична форма. Въпреки че така се печели визия и природосъобразност, много често се губи добрата видимост. Това често води до критични ситуации, особено при престрояване в друга лента.
Системата “Side View Assist” на Bosch е иновация, предупреждаваща водача за опасност в „мъртвата точка”, когато се престроява. Също като „Паркпилота” на Bosch и тази система използва ултразвукови сензори. Поради това тя е по-изгодна за купувачите на автомобили в сравнение с радар или видео базираните системи.
„Side View Assist” може да улавя на 3 метра настрани и диагонално от превозното средство, което означава, че покрива „мъртвата точка” на автомобила. При сигнал системата първо проверява неговата достоверност, за да няма фалшиви тревоги и след това предупреждава водача по два начина: първо оптично и ако водачъ не реагира, сигнализира и звуково.
„Side View Assist” ще направи своя глобален дебют в новия модел на Citroen C4 тази есен.

 
Ключови думи:   bosch, Citroen C4
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте