Дарен бе първият от трите автомобила Chevrolet за SOS Детски селища България

Общи 01 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2019 посещения | без коментари

Източник: www.chevrolet.bg

Chevrolet отбелязва своята стогодишнина с даряването на 100 автомобила на SOS Детски селища
Новият Cruze ще осигури повече мобилност на децата и SOS майките от SOS Детско селище Трявна, България
Още два автомобила Chevrolet ще бъдат дарени в България през есента

Като част от отбелязването на стогодишния юбилей на Chevrolet и европейското партньорство между Chevrolet и SOS Детски селища, Chevrolet даде начало на реалния процес на даряването на автомобилите и в България вчера.

Г-н Иван Христофоров, директор на SOS Детско селище Трявна, получи ключовете на чисто нов Chevrolet Cruze 1.8, в цвят олимпийско бяло, на тържество в Трявна. Автомобилът бе официално връчен от директора на Chevrolet България – г-н Христо Барев, и представители на Дженеръс Ауто, официален дистрибутор на Chevrolet и партньор по този проект в нашата страна. Официални гости на тържеството бяха Део, Георги Чалъков, председател на Общинския съвет, гр. Трявна, Георги Пенчев, заместник-кмет на Община Трявна, Доротея Николова, член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК, Пенка Гоева, Директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане", Радостина Братванова, директор на Дирекция "Социално подпомагане", Трявна, Павлина Марева, Началник отдел "Закрила на детето", Габрово, Николай Цанев, Директор РПУ-Трявна, приятели и поддръжници на SOS каузата

Автомобилът Chevrolet Cruze ще бъде използван за всекидневните нужди на децата, настанени в SOS Детско селище Трявна, техните SOS майки и придружаващите ги специалисти от селището. Освен автомобилът, Chevrolet заедно с Дженеръс Ауто, осигурява и 100 000 км безплатно техническо обслужване.

Както подобава на истински рожденик, за своя 100-ен юбилей, Chevrolet зарадва мачуганите от селището с огромна торта и много забавления, а Део направи празника още по-приятен за децата.

От своя страна детцата поздравиха рожеденика с песни, танци и подаръци. Г-н Христо Барев получи специална икона нарисувана от децата от работилницата за приложни изкуства в SOS селището и благодарствен плакет.

SOS Детски селища е независима, неправителствена хуманитарна организация, която осигурява дом и грижа в семейна среда на деца без родителска подкрепа, превантивна подкрепа за семейства, при които съществува риск от изоставяне на децата, както и развитие и реализиране на образователни проекти.

Европейска партньорска програма

Като част от събитията, свързани с честването на своя стогодишен юбилей, Chevrolet взе решение да осигури 100 подаръка на благотворителната организация. 100 нови автомобила Chevrolet ще бъдат дарени на различни SOS детски селища в Европа, Узбекистан, Южна Африка, Лесото и Израел.

Европейското партньорство между SOS Детски селища и Chevrolet Europe бе подписано на 29 септември 2010 година в навечерието на Автомобилното изложение в Париж от Уейн Бранън, Президент и Управляващ директор на Chevrolet Europe и Ричард Пихлер, Генерален секретар на SOS Children’s Villages International.

Инициативата ще подобри мобилността на децата и техните SOS родители, както и възможностите на социалните работници на SOS, свързани с програмите за подкрепа на семейството и превенция на изоставянето на деца в риск.

Chevrolet ще осигури 20 градски автомобила Spark, 20 малки хечбек модела Aveo, 20 компактни Cruze, 20 седемместни Orlando and 20 седеместни SUV модела Captiva на SOS Детски селища в различни държави. В България автомобилът за SOS Детско селище Трявна е един от трите автомобила, които ще бъдат дарени през настоящата година. Предстои връчването на един автомобил в SOS Детско селище Дрен, както и един автомобил за нуждите на националния офис на SOS Детски селища България.

Стоте автомобила Chevrolet ще бъдат предадени от компанията в периода от 22-ри февруари до 3-ти ноември 2011 година. Последната дата не е случайна – именно на 3-ти ноември 1911 година Луи Шевроле и Уилям Дюрант основават в Детройт фирмата Chevrolet.

Като следваща стъпка, програмата трябва да бъде разширена с включването на всички дилъри и заинтересовани клиенти на Chevrolet. Програмите включват обучение за сервизиране на автомобилите, както и ангажиране на клиентите.

Осигуряването на автомобили е най-естественият за нас, като автомобилен производител, начин да помогнем на SOS. Надяваме се, че те ще подобрят живота на децата и хората, които се грижат за тях, отбелязва Уейн Бранън, президент на Chevrolet Europe. Горди сме да подкрепим една компетентна и независима организация, чиято отдаденост и отговорност се изразява както в ежедневната й работа, така и програмите за хуманитарна помощ.

От малките модели, до седеместните ванове, автомобилите на Chevrolet ще бъдат оценени по достойнство заради различните задачи, които могат да изпълняват, отбелязва Ричард Пихлер, Генерален секретар на SOS Children’s Villages International. SOS майките се нуждаят от превоз, по същите причини, по които се нуждаят и останалите родители. Те се сблъскват със същите предизвикателства, с които и всяко семейство. В нашите програми за подкрепа на семейството, социалните ни работници посещават бедните и уязвимите общности, за да се погрижат за семействата и децата. Много често тези общности са отдалечени от комуникации / са с ограничени възможности за придвижване и достъп до комуникации поради отдалеченост. Мобилността на всички наши служители е от съществена важност, за да помагаме на децата, допълва Пихлер.

****
За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 194 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година.

За организацията SOS Детски селища
SOS Детски селища е независима, неправителствена организация за социално развитие, която осигурява грижи в среда, близка до семейната, за деца без родителска подкрепа в 132 страни и територии, защитавайки правата и интересите на децата. Около 73,000 деца и младежи живеят в 491 SOS Детски селища и 396 SOS Младежки селища по света. Над 174,000 деца и младежи посещават училищата SOS Херман Гмайнер, SOS Детски градини и SOS Ваканционни тренировъчни центрове. Освен това SOS програмите за семейно консултиране и подкрепа осигуряват на семействата в риск материална, психологическа и социална подкрепа. Приблизително 450,000 човека се ползват от тези социални услуги; 489,000 използват SOS Медицинските центрове. По време на кризи и бедствия, SOS Детски селища подпомага пострадалите със своите специални програми. Повече информация за SOS Детски селища можете да намерите на http://www.sos-childrensvillages.org.

 
Ключови думи:   bd, bg, chevrolet, chevrolet cruze, quot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте