До две седмици Fiat става мажоритарен собственик на Chrysler

Общи 30 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2915 посещения | без коментари

Италианският автоконцерн Fiat има намерение да купи пакет акции на Chrysler от правителството на САЩ, чийто дял в американския автопроизводител през юни 2011 г. да достигне 52%. Reuters съобщава, че Fiat е уведомил министерството на финансите на страната за това, че ще ползва опция за покупката на акции от Chrysler. Цената на сделката ще се обсъжда през следващите десетина дни. Ако споразумението бъде постигнато, Fiat ще плати за акциите по цена, определена от инвестиционните банки, назначени и за двете страни. След покупката на активите Fiat ще стане притежател на контролния пакет на Chrysler.
В момента Fiat владее 46% от Chrysler. След състоялото се през миналата седмица частично погашение на дълговете на американската компания в размер на 7,6 млрд. долара от правителството на США останаха 6,6% от акциите на Chrysler, а от канадското - 1,7%. Вторият по размер пакет акции на компанията (40%) принадлежи на американския профсъюз на автомобилните работници UAW.
Известно е, че на 12 април Fiat увеличи дела си в Chrysler Group LLC от 25% на 30%, а от миналата седмица – 46%

 
Ключови думи:   chrysler, chrysler group, fiat, group llc, reuters, uaw
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте