Драгстери „подпалиха“ асфалта край Радомир

Общи 15 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3095 посещения | без коментари

Невероятен спектакъл на скоростта и мощните автомобили под името „Кондофрей Драг Челиндж“ се проведе на летище „Кондофрей“ през изминалия уикенд (9 - 10 юни). Над 5000 зрители посетиха пистата, за да гледат как близо 100 различни участника поставят на изпитание силата и здравината на техните машини, както и шофьорските им умения и издръжливост на напрежение. Ръкавицата беше хвърлена от Румъния в неделята, когато на пистата се появи най-мощният автомобил, стъпвал някога на мероприятие от този сорт в България – Nissan GT-R, разполагащ с над 1200 конски сили, напълно пригоден за всекидневна употреба, със явната претенция да победи всеки който му се опре и да смаже всеки възможен български рекорд на 400 метра. За огромно удивление на публиката румънският Nissan получи проблеми в електрониката и стартираше с леко забавяне, това и чакаше Теодор Тодоров с неговия VW Golf R32 (700 к.с.) и до финала успя да задържи преднината пред Nissan-a и да му отнеме шанса за класиране още от първия старт за класа. Поради нелепото им отпадане румънците са се заканили да се завърнат подготвени и да покажат пълния си потенциал като отделно още 16 състезатели от Румъния са заявили желанието си за скоростна битка за втория кръг на „Кондофрей Драг Челиндж“, планиран за 1 - 2 септември. В останалите класове също се наблюдаваше ожесточена борба, като имаше много дебютанти и нови автомобили, показващи сериозен потенциал за бъдещи победи. Настроението беше допълнително повдигнато от невероятното представяне на петима от най-добрите дрифт пилоти в България и техните атрактивни автомобили. Специално обособено дрифт трасе им позволи да демонстрират учудваща скорост, ъгъл и пушек на гуми в паузите между отделните драг класове.
За цялостната организация на събитието се бяха погрижили екипите на „Урбан Клуб България“ и www.dragracing.bg. На същия уеб адрес скоро ще бъде публикувана информация и условия за участие на втори кръг от „Кондофрей Драг Челиндж“ (01 - 02 септември)

 
Ключови думи:   golf r32, ldquo, nissan, VW Golf, Други
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте