Дунев и Златков се завръщат с първия рали спринт

Общи 20 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4715 посещения | без коментари

Николай Златков и Румен Дунев се завръщат в българския автомобилен спорт с първия рали спринт у нас, който ще се проведе до Самоков този уикенд. И двамата доказани състезатели ще разчитат на Subaru Impreza WRX. Отвратеният от организацията на много стартове у нас Златков се беше отдал тотално на планински състезания в Европа. Именно въвеждането на новата за България дисциплина е причина Ники да се завърне по трасетата у нас. Румен Дунев пък беше с отнет лиценз, който тази година вече е възстановен.
Заедно с колите на Калин Бенчев и Валери Григоров общият брой на Subaru-тата в надпреварата ще бъде четири. Към тях се добавят и три Mitsubishi Lancer Evo – на Игнат Исаев, Христо Манолов и Марко Стойчев. Стойчев е един от новите ученици на 8-кратния рали шампион Димитър Илиев, на когото е и автомобилът. В предстартовия списък фигурират общо 18 екипажа, но към момента е ясно, че един от тях – на Георги Василев и Стефан Добрев, няма да стартира поради технически проблем.
И състезателите, и организаторите, и зрителите се надяваха състезанието да бъде проведено на сняг – настилка, която е непозната за стартовете у нас повече от 20 години. За съжаление към момента се очаква да вали само дъжд, който евентуално да премине в сняг.
Иначе относно новия сезон Златков сподели, че планира 9-10 планински в Европа и евентуално две от нашия шампионат - „Кюстендил“ и „Шипка“. Дунев се готви да кара на всички кръгове от шампионата на затворен маршрут и един от европейския по планинско.

 
Ключови думи:   BG Rally
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте