Електрическият концепт KIA Naimo изгря в Сеул

Общи 31 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1980 посещения | без коментари

Електрическият прототип – KIA Naimo, ще дебютира на автомобилното изложение в Сеул. Моделът съчетава корейското културно наследство с иновативни модерни решения. Името на концепта произлиза от корейската дума “Ne-mo”, която означава „квадратна форма”. Електрическият кросоувър е разработка на международния дизайнерски екип на марката и се характеризира с изчистени форми и солидна стойка. Опростеният екстериор е допълнен от редица удивителни детайли като пространствено остъкляване, асиметричен покрив и точковидни LED светлини отпред и отзад. Дизайнерският екип на KIA е приложил иновативни технологии при разработването на концепта, вместо чистачки са монтирани дюзи, които почистват стъклото с течност под високо налягане и така се оформя „въздушна чистачка”. Страничните огледала са заменени от вградени в А-колоните миниатюрни камери.
Ръчно изработените интериорни материали в Naimo създават усещане за уют и комфорт. Панелите на вратите отвътре, както и целият под са направени от специфичен корейски дъб. Освен вградените традиционни елементи моделът е снабден и с модерни детайли като TOLED - трансперантен органичен LED инструментален панел дисплей. Третата електрическа разработка на KIA се задвижва от Permanent Magnet Synchronous Motor с мощност 109 к.с. и максимален въртящ момент 280 Нм, които позволяват на Naimo да развие максимална скорост 150 км/ч. Двоен стек батерии с мощност 27 kWh е монтиран под пода на багажника.
KIA залага на иновативната Lithium Ion Polymer технология, която е с редица предимства спрямо останалите батерии. С този тип батерия Naimo има автономен пробег от 200 км с едно зареждане. Батериите имат бърз режим (50 kW), при който зареждането е на 80 % от капацитета на батерията при времетраене само 25 мин. В нормален режим (3,3 kW) на 100 % батерията се зарежда за пет часа и половина.

 
Ключови думи:   kia, naimo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте