Елтън Джон продаде два автомобила Audi на благотворителен търг

Общи 27 февруари 2007 | Auto-Press.net A- A+ 948 посещения | без коментари

- Инициативата събра 290 000 $ за СПИН фондацията на певеца

Сър Елтън Джон продаде два автомобила Audi – модели R8 и
TT Roadster, на благотворителния търг, който звездата организира традиционно в нощта на Оскарите. Двата автомобила, дарени от Audi, бяха продадени общо за 290 000 $. Най-високата предложена цена за модела Audi R8 бе 210 000 $, а за Audi TT Roadster -
80 000 $. Събраните средства бяха предоставени на СПИН фондацията на британския музикант.

Партито на Елтън Джон се организира всяка година в нощта на Оскарите. То е най-престижното светско събитие, на което присъстват само най-известните звезди от шоубизнеса. За неговата популярност говори и фактът, че част от участниците в церемонията на Американската академия за филмово изкуство предпочитат партито на Елтън Джон пред коктейла след връчването на Оскарите. Катo основен спонсор на събитието на британския музикант, тази година Audi превози VIP знаменитостите до червения килим на Pacific Design Center с автомобили Audi А8 и Audi Q7. Комфортът на луксозната марка изпитаха популярни личности като номириният 5 пъти за наградата Грами английски певец Джеймс Блънт и екипът на немския филм Животът на другите, който получи Оскар в категорията Най-добър чуждоезичен филм.

Представителството на Audi във Великобритания подпомага СПИН фондацията на Елтън Джон вече 5-та поредна година като предоставя автомобили Audi за благотворителния търг на звездата. Миналата година дарените от компанията два автомобила Audi Q7 бяха продадени за 280 хиляди долара.

Социалната ангажираност е част от корпоративната култура на Audi. Една от инициативите в тази насока е създаването през 1977 г. на кампанията Коледен апел, която се организира и до днес. Чрез нея Audi си поставя за цел да осигурява финансова подкрепа за благотворителни организации. От представянето на инициативата до сега са събрани дарения на стойност 8,68 млн. евро. Audi подпомага и програмата Образование чрез спорт, която се организира от Институт Аертон Сена. За периода 1999 – 2006 г. автомобилният гигант е дарил на програмата 11,4 млн. евро за подобряване условията на живот на децата без дом в Бразилия.

 
Ключови думи:   Audi Q7, Audi R8, audi tt, audi tt roadster, vip
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте