Женева 2007: Lotus “развърза” звяра Exige GT3 Concept

Общи 06 март 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1116 посещения | без коментари

Lotus Sport- спортното подразделение на Lotus Cars, представи концептуалната разработка Exige GT3 Concept на салона в Женева. Автомобилът на легендарната марка е екипиран с мощен 271 конски сили двигател, притежава очевадна аеродинамика и може да се похвали с впечатляващи динамични и скоростни качества.

Двигателята на Exige GT3 Concept е с работен обем 1 796 куб.см, екипиран е с турбокомпресор и междинен охладител и предлага максимална мощност от 271 конски сили при 8 000/мин. Максималният въртящ момент на мотора е 258 Нм и се достига при 7 000/мин. Очакваният резултат за класическото ускорение от 0 до 100 км/ч е около 4 секунди, а от 0 до 160 км/ч е 9.8 секунди. Максималната скорост на движение е ограничена електронно на 257 км/ч.

От Lotus предвиждат да превърнат Exige GT3 concept в напълно реален автомобил, който ще се предлага само на някои пазари в края на настоящата година. Очакваната цена е в диапазона 50 000- 60 000 британски лири.

 
Ключови думи:   citroen, ford, lotus, lotus cars, lotus sport, wrc
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте