Забраниха Pagani Huayra в САЩ

Общи 10 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5770 посещения | без коментари

Американската национална администрация по движение по пътищата NHTSA забрани продажбата на суперавтомобила Pagani Huayra в САЩ. Причината се крие в несъответствието на въздушните възглавници с щатските стандарти.
Още през 2000 г. NHTSA постанови, че всички продавани в САЩ автомобили трябва да са обзаведени с въздушни възглавници, които променят силата си на отваряне в зависимост от теглото на пътника. Това изискване бе прието официално най-вече заради безопасността на децата, тъй като съществува опасност те да бъдат наранени.
Компанията Pagani подаде молба към NHTSA да бъде внесен списък от изключения още през 2008 г., но и до ден-днешен не е получила разрешение. Според представители на Pagani за разработването и обзавеждането на Huayra с такива възглавници ще са необходими около 5,7 млн. долара, но бутиковият италиански производител нямал достатъчно средства за това и би успял да ги монтира не по-рано от 2015 г.
Именно поради тази причина предишният модел на марката, Zonda, така и не се появи на пазара в САЩ.
Huayra бе представен през януари тази година. Припомняме, че автомобилът е с 6,0-литров 12-цилиндров мотор с два компресора, макс. мощност 700 к.с. и макс. въртящ момент 1000 Нм. Версията Sport е с 30 к.с. по-мощна. Този автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 сек. Максималната му скорост е 370 км/ч. Цената на Huayra е над милион евро.

 
Ключови думи:   nhtsa, Pagani
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте