Изключително успешна първа година за Nissan Qashqai

Общи 13 септември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1115 посещения | без коментари

-Производството на модела достигна 100 000 екземпляра

Една година след представянето на Nissan Qashqai на европейския пазар, ръководството на компанията има пълното право да се гордее от отличния избор, който направиха с него. От началото на продажбите на модела през март тази година, до 4 септември, във фирмения комплекс на Nissan в Съндърланд, Великобритания, са били произведени 100 000 представителя на модела. Над 66 000 от тях вече имат нови собственици. Всеки ден, от поточните линии на завода слизат 850 модела Qashqai.

Компактният кросовър модел на Nissan тепърва му предстои да навлезе в Япония, мака ри под името Dualis. За да гарантира адекватното посрещане на нуждите на местния пазар, компанията ще увеличи производството на модела и в страната. От началото на 2008, в Япония ще се сглобяват 24 000 представителя на Qashqai годишно.

Типичният собственик на Nissan Qashqai е на възраст около 44 години или с три години по- млад от типичния потребител на автомобилите от С- сегмента. 1/3 от клиентите на модела са на възраст от 36- 45 години. Особено обнадеждаващи са цифрите, които Nissan регистрира в Испания. 9 от всеки 10 нови собственика на Qashqai никога преди това не са притежавали Nissan. В Италия и Великобритания, процентите са не по- малко радващи- 84% и 83%.

Половината от доставените Nissan Qashqai са били екипирани с икономичния, но и изключително потентен 1.5 литров dCi дизелов двигател. Втората по- голяма група- около 22%, е била оборудвана с 1.6 литров бензинов мотор, а около 20% са били снабдени с двулитров дизел. 25% от автомобилите са били екипирани с интелигентната ALL MODE 4x4 система за задвижване на четирите колела.

 
Ключови думи:   dualis, nissan, nissan qashqai
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте