Как работи Ford Active City Stop

Общи 07 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2965 посещения | без коментари

Ford Active City Stop e система, която помага да избегнем удари при ниска скорост и е особено ефективна в града, защото работи при скорост до 30 км/ч. Състои се от така наречения „лидар“ (неологизъм от Light Detection And Ranging), който всъщност представлява сензор, позициониран в горната част на челното стъкло. Именно той сканира мястото до 7,6 м пред автомобила за възможни пречки. Ако открие пред колата ви бавно движещ се, спрял или спиращ обект, системата преценява, че ударът е неизбежен и спирачките са подготвени за действие. В случай че шофьорът не реагира с волан или педал, колата започва да спира автоматично и намалява оборотите на двигателя.
При относителна разлика в скоростите на две съседни коли е по-ниска от 15 км/ч, Active CityStop може да помогне на водача напълно да избегне евентуалния удар. Ако тя е между 15 и 30 км/ч, ударът е неизбежен само със спиране, но Active City Stop поне ще намали скоростта преди удара. Ако шофьорът се опита да избегне сблъсъка, дори с ускоряване и заобикаляне, Active City Stop ще се деактивира.
Ако шофьорът иска, той може да изключи системата.
Припомняме, че именно заради нея през май миналата година Focus бе награден от EuroNCAP.



Видео

 
Ключови думи:   citystop, ford, ford city
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте