КАТ ни следи с таксита

Общи 13 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2170 посещения | без коментари

Таксита агенти, оборудвани с мобилни камери и радари, ще снимат нарушителите по пътищата. Тази идея се обсъжда от експертите в "Пътна полиция" след последната жестока катастрофа с мотор на Околовръстното шосе, при която загинаха на място двама души, съобщи инспектор Димитър Мичев от сектор "Пътен контрол" в главна дирекция "Охранителна полиция".
Целта e жълтите коли под прикритие да имат всички отличителни знаци на истинско такси, но да бъдат шофирани от полицаи. В автомобилите под прикритие няма да се качват пътници, те ще се използват само за нужди на КАТ. Причината за нестандартния начин за контрол е, че голяма част от мотористите с пистови мотори, развиващи скорости от 250 км в час и нагоре, доскоро отказваха да спират на стоппалките. Затова от "Пътна полиция" вече са подготвили редица мерки, за да се справят с проблема.
Използването на такси агент е само една от тях.
Новата идея не е заимствана от други държави, а е на български експерти с над 10-годишен опит в областта на пътната безопасност. Наред с моторджиите ще бъдат снимани и всички останали нарушители с коли. Първоначално се предвижда да бъде пуснато едно катаджийско такси и при необходимост и получени добри резултати бройката може да се увеличи.
Следващата стъпка преди идеята да се реализира е тя да бъде координирана заедно със служители от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Другата идея за справяне с лудите глави на две колела е в техните групи да бъде внедрен служител от МВР, който да следи за водачи без книжки или без задължителни застраховки "Гражданска отговорност".

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте