Качиха и Батман в екомобил +видео

Общи 21 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2070 посещения | без коментари

Новият батмобил е разработен от знаменития автомобилен дизайнер - Гордън Мъри, автор на вече култовия модел McLaren F1. Колата в крак със зелената "мода" е решена в екодух. Задвижването й е поверено на двигател захранван с ток от т.н. "горивни клетки", които са сред бъдещите пазарни козове на водещи автопроизводители като Mercedes.

Гордън Мъри се е опитал да придаде на колата максимално опасен вид, като е стилизирал прeдната й част като авиационно ракетно оръдие, което навярно ще видим в действие през юли в театрализираното шоу Batman Live.



Първият батмобил е направен през 1966-а на базата на концепткара Lincoln Futura. Автомобилът редовно се появява на екраните в телесериала за Батман, като се намеква, че е снабден с необичаен силов агрегат - атомна турбина. Естествено, подобен автомобилен мотор не е правен, а под капака на експерименталния "батман" Lincoln се разполага традиционният американски бензинов V8.

 
Ключови думи:   batman, lincoln, lincoln futura, mercedes
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте