КИА Седона и Соренто с награда от Американския институт за пътна безопасност

Общи 04 юли 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2983 посещения | без коментари

От американския институт по безопасност на пътищата (IIHS) обявиха, че КИА Седона (Карнивал) и Соренто са получили оценка Good за заден удар. Това е най-високото признание предоставяно от IIHS, което според института е най-добрата защита за хора с различна височина при типичен инцидент в задната част на автомобила.

Стремим се да предлагаме на нашите клиенти все по-качествени автомобили оборудвани със високо ниво на сигурност и безопасност. Поредното доказателство за това са двата модела – Седона и Соренто, които бяха оценени от независима американска организация, заяви г-н Лен Хънт, Главен изпълнителен директор на КИА Моторс Америка.

Оценките на института са разпределени в 4 нива – Добър, Приемлив, Недостатъчен и Слаб. Задният краш тест симулира сблъсък с автомобил при 20 мили в час (32 км/ч) и отчита ефикасността на защитата на главата. Соренто и Седона серийно предлагат активни подглавници, които осигуряват максимална подкрепа и защита на пасажерите при пътни произшествия.

КИА Седона притежава редица награди, между които 5 звезди за сигурност и безопасност от американската асоциация NHTSA за всички места през 2002г., както и престижната награда ‘Gold Top Safety Pick’ от IIHS. Новият модел на марката е заимствал сигурността от своя предшественик, който бе отличен с 5 звезди през 2002г., когато за първи път бе представен пред широка публика. КИА Карнивал (Седона) 2006 предлага високо ниво на сигурност и безопасност – 6 въздушни възглавници, предни активни подглавници, електронно стабилизираща програма (ESP), антиблокираща спирачна система (ABS) с електронно разпределяне на спирачното усилие (EBD), система за контрол на сцеплението (TCS) с подпомагане при внезапно спиране и система за контрол на налягането в гумите (TPMS).

2006 КИА Соренто е носител на най-високата оценка (5 звезди) за сигурност и безопасност на всички пътнически места според вътрешните краш тестове за челен и страничен удар, проведени в съответствие с американския стандарт NHTSA. Това е първата 5 звездна награда на модела за челен удар и петата поред за страничен.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте