Китаецът Qoros 3 Hatch гледа към Европа

Общи 17 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6020 посещения | без коментари

Както вече ви разказахме, новоизлюпеният китайски производител Qoros, дебютирал като марка на миналогодишното изложение в Женева, е подготвил втората си премиера. Qoros 3 Hatch ще бъде представен официално на същото шоу след броени дни.
Дизайнът се придържа към съвременната европейска стилистика и обещава динамика. Дългата 2690 мм колесна база е съчетана с издялан като на купе силует. Предвидени са три версии на обзавеждането, които включват непредлагани до този момент в компактния клас екстри. Постигната е добра шумоизолация и повече от приличен коефициент на въздушно съпротивление – 0,32 Cd. За компактния клас широчината на Qoros 3 Hatch е впечатляваща – 1839 мм.
Хечбекът, както и показаният миналата година седан, разчита на 1,6-литрови 4-цилиндрови атмосферни двигатели, съчетани с механична или 6-степенна автоматична трансмисия. Ще произвеждат модела в завода на марката в Чанкшу, на 80 км от Шанхай.
Стандартно всички версии включват делими 60:40 сгъваеми индивидуално задни седалки, мултимедийната система Qoros MMH, свързани 3G услуги, облак, Bluetooth за хендсфри и безжично пускане на музикални файлове, електрически прозорци и огледала. В средата на инструменталния панел се мъдри 3,5-инчов TFT цветен дисплей, който информира шофьора за указанията на навигацията и оставащите километри до зареждане.
Базовият мотор е с макс. мощност 126 к.с. и макс. въртящ момент от 155 Нм при 3900 об/мин. С него хечбекът ускорява от място до 100 км/ч за 11,6 сек. По-мощният вариант съответно разчита на 156 „коня“ и 219 Нм, достатъчни за ускоряване от 9,7 сек и макс. скорост от 210 км/ч. Средният разход варира от 6,1 л/100 км до 6,5 л/100 км.
Безопасността е на високо ниво, още повече че Qoros е първият китайски производител, постигнал максимален резултат от 5 звезди на краштестовете на Euro NCAP.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте