Китай изпревари САЩ по брой произведени автомобили

Общи 16 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4330 посещения | без коментари

Китай за трета поредна година заема първото място в света по брой произведени автомобили. Според данните на Корейската асоциация на автомобилните производители (КААП) през миналата 2011 г. от заводите в Китайската народна република са излезли 18, 420 млн. коли. Тове е с 10 млн. повече през втория по големина автомобилен производител – САЩ. В Щатите са били произведени 8, 650 млн. автомобила. На трето място се оказва Япония: независимо от катстрофалните последици от цунамито и земетресението през март миналата годинан. Страната на изгряващото слънце е произвела почти толкова автомобили, колкото и САЩ: 8,400 млн.
Четвъртото място на световния пазар се нарежда Германия – 6, 300 млн. автомобила. Южна Корея за пета поредна година е на пето място: 4, 658 млн. КААП отбелязва, че количеството на произведените коли в страната е скочило с 9%.
Като цяло в световен мащаб през 2011 г. са били произведени 85, 240 млн. автомобила, или с 3% повече, отколокото от предходната година.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте