Кой грабна автомобилните „Оскар”-и у нас

Общи 22 ноември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8225 посещения | без коментари

Снощи (21.11.2012) сцената на зала 1 на НДК стана домакин на тържествената церемония по връчването на наградите „Златен волан на AUTO BILD“. Почетните плакети бяха раздадени както за победителите в българското издание на конкурса, така и за международното европейско издание .
Автомобилен сервиз на годината
В рамките на „Златен волан на AUTO BILD” бяха връчени и наградите за „Автомобилен сервиз на годината“. Конкурсът се организира от Shell България в партньорство с AUTO BILD. За титлата и нейните подкатегории достойно се бориха 37 сервиза. Победителят бе избран на два етапа – онлайн гласуване от потребителите и оценка от специализирано жури.
В категория „Близо до клиента“ изцяло вотът на потребителите определи победителя „Хеед-91“. Експертното жури и читателите на AUTO BILD България избраха победителите в следващите категории. „Компактен и мултифункционален сервиз на годината“ стана „Венци Габрово“. „Голям мултифункционален сервиз на годината“ е „София Ауто – София“. Отличникът в категория „Оторизиран сервиз на автомобилна марка“ се оказа „София Франс Ауто Търговско Сервизен Комплекс 3, София“, който грабна и голямата награда „Сервиз на годината“.
Зеленият волан
Почетен гост на церемонията бе министърът на околната среда и водите г-жа Нона Караджова. Тя е единственият български представител на международното жури за определяне на носителя на „Зелен волан” в европейския конкурс на AUTO BILD. „Зелен волан“ за най-добра екологична иновация в България отиде при Ford за двигателя Eco Boost , а в европейския конкурс наградата спечели Toyota Yaris Hybrid.
Малки автомобили
В категория “Малки автомобили”, читателите на българското издание на списание AUTO BILD определиха победителя Skoda CitiGo с 356 точки, а в европейското - Renault Clio с 406 точки.
Компактните
В категория “Компактни автомобили” Audi A 3 бе абсолютният фаворит, грабвайки наградата от българското и европейското издание на „Златен волан”.
Среден и луксозен клас
В категория „Среден и луксозен клас” българският фаворит се оказа Citroen DS5 с 453 т. Европейският приз бе връчен на BMW Серия 3.
Ванове
В категория „Ван” българските читатели опрeделиха за победител Ford B-Max с 420 т., а победител в европейския конкурс стана Opel Zafira Sports Tourer.
SUV
В категория „SUV” Hyundai Santa Fe пребори участниците в българското издание на конкурса, а Mercedes GL получи европейския приз.
Спортни автомобили и кабриолети
В категория „Спортни автомобили и кабриолети” Mini Roadster се оказа фаворит на българските читатели, докато европейските гласуваха за Ferrari F12 Berlineta.
Събитието
За доброто настроение на гостите се погрижиха Любо Киров и “The Smugglers Collective”. В ролята на асистентки на водещия пък влязоха „Мис Национален отбор по футбол 2012“ Тереза Райкова и Вероника Стефанова – „Мис Моторс България”.
Церемонията бе осъществена с любезното съдействиве на домакините от Националния дворец на културата, партньорите Виктори и Армеец, както и на медийните партньори bTV Action, радио Z-Rock, списанията BBC Top Gear, BBC Knowledge, автомобилната агенция Speed-Press, вестниците „Монитор”, „Телеграф”, „Меридиан Мач”, сайтовете Bnews, Bsport, BGmaps и Mail.bgАгенция Speed-Press
За повече информация изтеглете прикачените файлове

 
Ключови думи:   auto bild, shell
 

Снимки


 

Бъдещето на Jaguar Бъдещето на Jaguar
22 ноември 2012
G-Power пипна M6 купе G-Power пипна M6 купе
22 ноември 2012
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте