Колата-балон ще ви защити надеждно?

Общи 31 октомври 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1060 посещения | без коментари

Четири хиляди километра с едно зареждане и непостигната досега от никого защита от пътниците са две заявления по край които не можеш да подминеш без да ги провериш. А именно това твърдят за изделието си от американската компания XP Vehicle Systems, които предлагат с "автомобила" си надуваема конструкция, която може да да издържи на удар със сила равен на падане на колата от височина 7-8 метра!

Според концепцията, най-лесно е да си обясниш принципа на автомобила като си представиш надуваема лодка, но движеща се по шосето. Наистина, може би в автомобил със страни надути като балон е най-добре да се подложиш на удар. От XP Vehicle Systems не само смятат, че това е така, а и разработват реално няколко подобни модела. Първият, който смятат да пуснат на пазара е двуместният niKO с цена от $3 хиляди, а след това по-големият Whisper - за $5 хиляди. От фирмата ще предлагат търговия чрез Интернет, като ще изпращат колите в разглобен вид, а после всеки ще си я сглобява сам в гаража за около два часа с един помощник.

Задвижването на колите ще е с електродвигатели интегрирани в колелата, захранвани от акумулатор, горивен елемент или комбинация между двете. От XP Vehicle Systems смятат, че ще успеят да направят автомобила достатъчно лек, което ще позволи да се превозва достачно мощен и голям акумулатор. Той, според фирмата, ще позволи да се изминават с едно зареждане между 480 и 4000 /?!/ километра.

В Америка всичко е реклама и това не е подминало авторите на проекта, които се опитват да го налагат под лозунга: "Първата кола на земята от друга планета!" От ескиза на сайта на фирмата www.corepop.com може да се предполага, че показаният автомобил е моделът Whisper Sport Coupe, чийто първи екземпляр авторите обещават да покажат в реален вид след няколко месеца.

Реалността за реализация на идеята засега изисква достатъчно много въпроси, но не бива да се отрича, че в нея има положителни неща. Като удобното съхранение на "колата" дори в квартирата в "изпуснат" вид или транспортирането и в самолет. Да не говорим, че няма да се кахърим от побутвания при паркиране или в гмежтта на задръстванията. Да не говорим, че това "нещо" на колела едва ли някога ще може да потъне при наводнение.

 
Ключови думи:   vehicle systems, whisper
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте