Крис Аткинсън стана тестови пилот на Hyundai

Общи 26 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4715 посещения | без коментари

Спортното подразделение на Hyundai добави още едно силно име от WRC към звездния тестови състав - Крис Аткинсън. Австралиецът бе заводски пилот на Subaru и ще помага в работата на Юхо Ханинен и Бриян Буфие в някои от сесиите до края на годината.


Компанията се завръща в световния рали шампионат от 2014 с модела i20 WRC, но все още не е ясно кои ще са титулярните пилот. Желанието на екипа е да даде шанс на няколко пилоти по време на тестовете, след което на база показаното да бъде направен избор.


Аткинсън вече е посетил фабриката на Hyundai Motorsport в Германия в началото на юли, за да се запознае отблизо с колата и да му бъде направена седалка.


"Очарован съм от амбициите на отбора за успех. Имам много опит с различни автомобили от WRC и състезания, който ще използвам в развитието на i20 WRC", коментира Аткинсън.


"Сигурен съм, че Крис ще допринесе положително на Hyundai Motorsport с опита си и се радвам, че успяхме да го интегрираме в отбора", обясни Мишел Нандан, шеф на отбора.

 
Ключови думи:   hyundai, hyundai motorsport, subaru, wrc
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте