Крум Дончев и GLOBUL стартираха кампания за разумно шофиране

Общи 28 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2285 посещения | без коментари

За пета поредна година GLOBUL стартираха кампания за разумно шофиране и използване на hands-free устройства зад волана „Шофирай безопасно! Говори с hands-free!“. Основен партньор е фирмата за таксиметрови услуги „ОК Супертранс“. Начало на кампанията бе дадена днес, 28 юни, пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ в София.
Лице на инициативата тази година е четирикратният рали шампион Крум Дончев. Целта пред GLOBUL е да се насърчи разумната употреба на мобилни телефони по време на шофиране и да допринесе за подобряване на пътната безопасност в страната.
На събитието освен рали-пилота на GLOBUL Rally Team присъстваха Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL и Людмил Лазаров, изпълнителен директор на „ОК Супертранс“.
„Моята професия изисква да карам максимално бързо съобразно конкретните условия, сподели Крум Дончев. – Когато сядам зад волана на личния си автомобил обаче, винаги се старая да бъда внимателен и толерантен към останалите участници в движението. Вярвам, че пътната безопасност в страната зависи от общите усилия на институциите и обществото.“
Освен обръщение към медиите, рали-пилотът даде и съвет към таксиметровите шофьори от „ОК Супертранс“: „Мога да ги посъветвам да бъдат възпитани и толерантни на пътя. Улицата не е място за състезания. Нормалното шофиране трябва да доставя удоволствие – не само за шофьорите, но и за спътниците.“

 
Ключови думи:   globul, rally team
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте