„Кубчето” на Mercedes вече вози комфортно

Общи 09 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5310 посещения | без коментари

Тунингът на един автомобил невинаги означава подобрение, а в много случаи по-скоро представлява напасване към личните предпочитания на собственика. При новото окачване BRABUS Ride Control нещата стоят по съвсем различен начин - то подобрява значително възможността за комфортно пътуване в сравнение със серийното окачване на Mercedes-Benz G55 AMG.
Оборудваният с цели мостове всъдеход притежава твърди настройки на окачването с оглед постигане на по-висока безопасност чрез намаляване на накланянето на каросерията и по-добри динамични характеристики при спортен стил на шофиране. Въпреки това, клиентите на развиващия максимална скорост от 210 км/ч спортен всъдеход са изразявали желание за повече комфорт в случаите, когато спокойният стил на шофиране е предпочитан във всекидневието. За тях BRABUS разработи ново окачване с динамичен контрол, осигуряващо меко возене.
Новото окачване BRABUS Ride Control ще реши проблемите на собствениците на Mercedes G-Class, които често се оплакват от твърдата возия на “кубчето”. То е двустепенно, като смяната на спортен и комфортен режим се осъществява от удобен превключвател, разположен до скоростния лост.
За нормално шофиране комфортният режим на окачването осигурява значително по-меко возене от това на стандартния модел. Ефектът е особено приятен при движение с висока скорост или по неравни пътища.
Технически погледнато, новото окачване е с по два газови амортисьора на всеки мост. Електронно контролирани клапани регулират обема на потоците в амортисьорите и по този начин и характеристиките на окачването.
Допълнително се предлага изцяло автоматично регулиране на степента на твърдост. В комфортен режим контролният CAN-блок автоматично превключва в спортен режим само за пет милисекунди, ако сензорите му регистрират, че определени параметри на движение като скорост, странично ускорение и ъгъл на завиване, могат да доведат до критична ситуация. Така по-твърдите степени на регулиране допълнително увеличават стабилността на автомобила.
По същия начин контролният CAN-блок регистрира завръщането към по-спокойния начин на шофиране. В този случай той превключва обратно в комфортен режим, за да осигури възможно най-мекия комфорт на возене. Елегантен алуминиев превключвател с логото на BRABUS, вграден в централната конзола, позволява на водача да избира между двата режима ръчно във всеки момент, дори по време на движение. Комфортният режим се поддържа до скорост от 170 км/ч, след което електрониката превключва автоматично в спортен режим.
Окачването BRABUS Ride Control се предлага за всички модели на Mercedes-Benz G-Class, независимо от дължината на междуосието или обема на двигателя.
В България доставката и монтажа се обезпечават от изключителния представител на BRABUS Ратола Корпорация.

 
Ключови думи:   Brabus, mercedes benz, mercedes g class
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте