Лоша карма за Fisker

Общи 21 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4875 посещения | без коментари

Китайската компания Wanxiang, която е най-големият производител на резервни части за автомобили в Поднебесната империя, изкупи активите на американския Fisker, при това стойността на сделката е шест пъти по-висока от първоначално очакваната сума - 149,2 млн. долара.
Fisker е сред младите автомобилни компании, основана през 2007 г. и носеща името на създателя си Хенри Фискер, дизайнер, нарисувал култови автомобили като Aston Martin DB9 и BMW Z8. Първият и за жалост единствен неин модел се оказа Karma – луксозен хибрид със спортни показатели и външност.
Финансовите проблеми на компанията започват твърде скоро, като още през 2010 г. министерството на енергетиката в САЩ й отпусна огромен кредит. Лошата карма на Karma обаче не спира дотук – ураган унщожава 300 готови автомобила, а последният гвоздей в ковчега й са плъзналите в медиите слухове, че моделът на Fisker е склонен към самовзривяване.
От марката се интересуваха и германците от Fritz Nol, които предложиха план за реструктуриране, друг претендент да я купи бяха и американците от Hybrid Technology, изкупила до този момент всички нейни дългове от американското правителство. В крайна сметка обаче в наддаването се наложиха китайци. Така че предстои да узнаем каква ще е кармата на Karma отсега нататък.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте