Люис Хамилтън- официален пилот на Vodafone McLaren Mercedes

Общи 28 ноември 2006 | Auto-Press.net A- A+ 1256 посещения | без коментари

От централата на Vodafone McLaren Mercedes обявиха официално, че пилотът, който ще застане във втория болид на отбора за сезон 2007 във Формула 1 се нарича Люис Хамилтън. Дебютът на състезателя ще се състои по време на Гран При на Австралия през март следващата година.

Чернокожият 21-годишен Хамилтън ще трябва да премери сили не само с останалите си конкуренти в сезон 2007 на Формула 1, но ще трябва да докаже и гласуваното му доверие да управлява своя болид редом с Фернандо Алонсо. За съжаление на Педро де ла Роса, той ще трябва да се задоволи с добре познатата му роля на тестови пилот. Компания ще му прави и Гари Пафет.

"Това е сбъдната мечта, заяви Люис. "Да се състезавам във Формула 1 с McLaren е върховната ми цел от много млад и тази възможност е фантастичен начин да приключа най- добрата година за мен, допълва той.
Люис Хамилтън спечели шампионската титла в GP2 серията за 2006 година, след като през 2005 доминира в европейската Формула 3, спечелвайки 15 от общо 20 старта.

 
Ключови думи:   gp2, vodafone, vodafone mclaren mercedes
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте