Мебелна къща НИДО и топ-дизайнера Пининфарина

Общи 19 април 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2813 посещения | без коментари

Италианският дизайнер Паоло Пининфарина, вицепрезидент на "Пининфарина груп", пристига у нас на 17 май по покана на мебелна къща NIDO. Повод за посещението му е представянето у нас на луксозната линия офис обзавеждане "Луна". Дизайнът е на Пининфарина, а изпълнението – на италианската мебелна фабрика Уфикс (Uffix). Премиерата на "Луна" се състоя през есента на миналата година на Мебелното изложение в Милано, където бе отличена с първа награда в категорията Wellness@Work (Удоволствие и работа).

С премиерата на "Луна" мебелна къща NIDO отново представя в България най-доброто от съвременния италиански дизан. Събитието съвпада и с откриването на обновения и разширен шоурум на NIDO, разположен на повече от 3500 кв.м на четвъртия етаж на ЦУМ.

Пининфарина Груп е една от най-известните и влиятелни дизайнерски компании в света. Името на компанията се свързва преди всичко с някои от най-луксозните марки автомобили – "Ферари", "Мазерати", "Алфа Ромео". От 30-те години на миналия век до сега команията е автор на дизайна на над 10 модела "Ферари". Също толкова активно е и сътрудничеството на групата с "Мазерати", чийто последен хит – Мазерати GT от 2006 г., е с дизайнерската марка на Пининфарина.

*****
Обсъди темата в блога на auto-press.net www.autopress.blog.bg

 
Ключови думи:   quot quot
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте