Моделите на Chevrolet имат съответствия в света на обувките

Общи 10 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2450 посещения | без коментари

В модните колекции от обувки за тазгодишния сезон пролет-лято личи силното влияние на внушителния блясък и стремежа към разкош, характерен за автомобилния дизайн в Америка през 50-те години на миналия век. Бликащите от сексапил и социален престиж мъжки и дамски модели сякаш отразяват духа на легендарния Chevrolet Bel Air с неговите хромирани перки.
Не дотолкова модните, но затова пък практични модели обувки също са почерпили стилистично вдъхновение от автомобилните технологии. След дълги години, прекарани в изследване на връзката между хората и техните обувки, италианският писател и анализатор на обувния дизайн Aндреа Силвуни счита, че характерът на дадена личност може също толкова лесно да се разгадае от вида на обувките, които носи, колкото и от избора на автомобила, който притежава. Обувките и автомобилите не си приличат на пръв поглед, но изглежда изваждат на показ едни и същи черти на човешкия характер!
Малките градски автомобили от рода на Chevrolet Spark например, могат да почерпят вдъхновение от много неща – както от чехлите без пръсти, така и от стилистиката на модерните мотоциклети. Собствениците на тези автомобили са неконвенционални натури, винаги отворени и с вкус към нови изживявания и приключения.
Впечатляващи елементи от дизайна на палците за балет могат да се открият в стилистиката на Aveo.
Хечбекът Chevrolet Cruze внушава също толкова силно усещане за динамика и стабилност, колкото и една добре оформена обувка с танк-подметка.



 
Ключови думи:   chevrolet, chevrolet bel air, chevrolet spark
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте