Направиха хибрид от Volvo V60

Общи 23 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2195 посещения | без коментари

На Женевското изложение Volvo ще покаже хибридна версия на комбито V60, което е напълно готово за серийно производство. Продажбите му ще бъдат факт още през следващата година. Това е първият в света дизелов плъгин хибрид, напълно готов за серийно производство.
Хибридното Volvo V60 съчетава 2,4-литров дизелов мотор с макс. мощност от 215 к.с. и макс. въртящ момент от 440 Нм с монтиран на задния мост електрически двигател с мощност от 70 к.с. и 200 Нм въртящ момент. Автомобилът разполага и с 12-киловатчасови литиево-йонни батерии и 6-степенна автоматична предавателна кутия. Добрата новина е, че тях можем да зареждаме от битовата електрическа мрежа за приблизително 4,5 часа, като през това време имаме възможност да пуснем и климатика, за да загреем или охладим салона.
Автомобилът ще е с три възможни режима на работа - Pure, Hybrid и Power, които могат да бъдат активирани с копчета от централната конзола. При първия той ще се движи само на електричество с максимален запас от 50 км, а в силовия режим се залага на повече динамика. В хибридния режим работят и дизеловият двигател с вътрешно горене, и електромоторът, като резултатът от тази работа е 49 г въглероден диоксид за 100 изминати километра и среден разход в размер на 1,9 л. С напълно зареден резервоар пробегът на автомобила достига до 1200 км.
Тъй като електромоторът е монтиран при задните колела, при желание можете да разчитате и на пълноприводна трансмисия, достатъчно е да натиснете съответното копче в салона.

 
Ключови думи:   volvo, volvo v60, Автосалон Женева 2011
 

Снимки


 

Новият Gold Wing на Honda Новият Gold Wing на Honda
23 февруари 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте