Новият Citroen C4 вече и в България

Общи 11 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3015 посещения | без коментари

Вчера вечерта, във комплекса на Автомотор Корпорация в Божурище, се състоя официалната премиера на изцяло новият Citroen C4, оригиналната версия на който вдигна летвата в сегмента си толкова високо, че някои от основните производители все още не могат да я стигнат. По всичко изглежда, че новото поколение на модела ще повтори стореното. Все пак не са много колите в този клас, които могат да бъдат оборудвани със седалки с масажна функция.

Новият Citroen C4 е издържан в по-класически стил, в сравнение със своя предшественик, и демонстрира част от новата дизайн-посока, в която е "тръгнала френската марка и началото на която беше поставен с новият DS3. Автомобилът е пораснал на габарити, като дължината му вече достига 4.33 метра, височината е 1.49 метра, а ширината е 1.79 метра. В сравнение с размерите на настоящото С4 има увеличения със съответно 5, 3 и 2 сантиметра, а багажникът на модела е с вместимост от 408 литра, което го прави най-големият в класа.

Новият Citroen C4 ще се предлага и във версии микро-хибрид (e-HDi), които разполагат с последно поколение на системата Stop&Start. Към момента на пазарното лансиране на автомобила, те гарантират ниво на вредни CO2 емисии от 109 грама на километър, а след това и още по-скромните 99 грама на километър. Гумите MICHELIN ENERGYTM Saver, които френската марка показва предпремиерно, намаляват разхода на гориво и допълват тази хибридна технология като допълнително намаляват емисиите CO2 с 5 грама на 1000 метра.

В оборудването на новия Citroen C4 могат да бъдат открити системи, като за подпомагане на потеглянето по наклон, електрическа ръчна спирачка, система за наблюдение на мъртвата точка, ограничител на скоростта с възможност за програмиране, контакт 230 V, седалки с масажна функция, възможност за персонализиране на цвета на централния дисплей, звуковите сигнали и други.

******
Подробна информация за новия Citroen C4 можете да откриете тук www.c4.citroen.com
Ако искате сами да се уверите в качествата на новия Citroen C4, просто направете заявка за пробно шофиране тук : www.citroen.bg
******

 
Ключови думи:   amp, Citroen C4, ds3, hdi
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте