Новият Toyota Yaris с 5 звезди от Euro NCAP

Общи 01 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4900 посещения | без коментари

Новият Yaris бе отличен с максималните 5 звезди от Euro NCAP като продължи традицията всяко поколение на модела да постига безкомпромисна сигурност.
Купето на автомобила е проектирано така, че ефективно да разсейва енергията при челен, страничен и заден удар, което спомага за намаляване на деформацията на купето. В случай на челен сблъсък, деформацията на купето се намалява чрез абсорбиране и разсейване на ударната енергия от предната броня през предния пояс, предните колони, страничните прагове и дъното на шасито.
За увеличаване на безопасността при страничен удар при новия Yaris са въведени конкретни решения за сигурност като инсталирането на усилени шини в праговете, за да се гарантира ефективното разсейване на енергията при удар и за да се предпазят праговете от пречупване. Абсорбиращи енергията греди са монтирани и във вратите на автомобила, което допълнително намалява последствията от страничен сблъсък.
Новият модел е оборудван със 7 въздушни възглавници: за водача и пътника до него, за коленете на водача, странични възглавници за предните места и въздушни завеси за предните и задните места. Новите странични възглавници за водача и спътника са двукамерни, за да осигурят по-висока степен на защита с по-големия си обем.
Yaris използва редица нововъведения, за да минимализира евентуално нараняване на пешеходци при удар. Енергопоглъщащите материали, от които са произведени броните, спомагат за намаляване на енергията от удар в областта на краката. За защита на тялото и главата, предния капак е оребрен така, че да се огъва и да поглъща енергията при съприкосновение.
Пасивната безопасност се допълва от пълен набор от активни системи за сигурност, като ABS, електронно разпределение на спирачното усилие (EBD), система за стабилност в завой (CSC), спирачен асистен (BA), система за контрол на сцеплението (TRC) и система за контрол на стабилността (VSC).
Публикуването на отличната оценка на Yaris от EuroNCAP съвпада с друго важно събитие за модела - на 28.10.2011 от поточните линии слезе дву-милионният Yaris, а TMMF (Toyota Motor Manufacturing France) навърши 10 години! Производството на първият Yaris започна през 2011 във завода на Toyota във Валенсия, Франция, а 10 години и 3 поколения по-късно достигна 2 милиона екзепмпляра.

 
Ключови думи:   euro ncap, toyota, yaris
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте