Орландо Дуке отново над всички

Общи 13 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2295 посещения | без коментари

Като се справи по възможно най-добрия начин с предизвикателствата на скока в дълбокия и приличащ на кладенец вертикален тунел в мексиканската джунгла, Орландо Дуке отново се извиси над съперниците си и в пряк, и в преносен смисъл. В резултат, колумбиецът триумфира за втори пореден път в сериите Red Bull Cliff Diving тази година. На 2-ра и 3-та позиция в състезанието в Мексико се класираха съответно Гари Хънт (шампион в сериите от 2010 г.) и Слава Полишчук. Сравнявайки скоковете им с тези на лидера обаче, на британеца сякаш липсваше достатъчна подготовка, а изпълненията на украинеца не бяха със същата степен на трудност.
По случай втория кръг от сериите Red Bull Cliff Diving в редакцията на Speed-Press пристигнаха мариачи с китари и сомбреро, които освен пресинформацията доставиха позитивни емоции на медията.
Полуостров Юкатан, част от териториалните владения на Мексико, беше мястото, където се проведе вторият от общо седем кръга в тазгодишното издание на световните серии Red Bull Cliff Diving. Този път платформата за скачане се извиси над огромен процеп, слизащ към водата. Предполага се, че въпросната форма, наподобяваща вертикален тунел или дълбок кладенец, обграден отвсякъде с растителност, е получена в следствие на врязването на метеорит. Предизвикателство за участниците този път беше не само височината (27 метра), но също и фактът, че втората част от тунела тъне в сянка – при скок, състезателят има нулева видимост към точката на приводняване.
В Мексико най-отявлени съперници за първото място бяха двамата шампиони – въздесъщият Дуке (победител в сериите през сезон 2009) и Хънт (през сезон 2010). Нивото на трудност на скоковете на 36-годишния колумбиец обаче предопредели той да доминира и в крайна сметка да си осигури втора поредна победа за сезона.
За съжаление и по изключение един от ключовите играчи – Артем Силченко - не се появи в Мексико. Причината бе в настъпилите в последната минута усложнения с полета на руснака. Така той не успя да участва в състезанието и изгуби втората си позиция в генералното класиране. В момента Силченко заема едва 6-ото място в таблицата.
Следващият кръг от сериите Red Bull Cliff Diving 2011 ще се проведе на 22 май в Атина, Гърция. Там за първи път ще има и българско участие в лицето на скачача Тодор Спасов.



Видео

 
Ключови думи:   cliff diving, red bull, speed press
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте