Пазарът на автомобили в Япония слезе до нивата от 1968 г.

Общи 02 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2220 посещения | без коментари

През май 2011 г. в Япония са били продадени 142 154 нови автомобила (в това число леки коли, камиони и автобуси). The Wall Street Journal информира, че в сравнение с май 2010 г. спадът на продажбите възлиза на 38% – такъв обем на майски продажби е регистриран в страната за първи път в далечната 1968 г. Катастрофалните числа, разбира се, се обясняват с продължаващото въздействие от последиците на земетресението, случило се на 11 март. Междувременно трябва да се отбележи, че японският автомобилен пазар започва бавно да се възстановя в сравнение с резултатите от април, когато спадът на продажбите се равняваше на поразителните 51%.
През миналата седмица най-големите японски автомобилни производители Toyota, Nissan и Honda заявиха, че се надяват да се върнат към обичайния производствен ритъм още през това лято, като възстановяването на работата става по-бързо, отколкото се предполагаше. Главният проблем за индустрията на Япония продължава да бъде острият дефицит на електричество. Властите в страната са предложили да се справят с неизбежните трудности, като дните четвъртък и петък за автомобилните заводи да бъдат почивни, а събота и неделя, когато консумацията на електроенергия е по-малко, да бъдат работни.

 
Ключови думи:   honda, nissan, toyota, wall street, wall street journal
 

Skoda Yeti: 100 000 Skoda Yeti: 100 000
02 юни 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте