Париж 2010: Hyundai i10 със сериозен фейслифт и електровариант

Общи 10 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1447 посещения | без коментари

Компанията Hyundai представи в Корея новия електромобил BlueOn FSEV (Full Speed Electric Vehicle), създаден на базата на обновения си модел i10, чиято премиера е насрочена за след две седмици в Париж.

Hyundai BlueOn е снабден с електромотор с мощност 83 к.с, развиващ въртящ момент от 210 Nm. Електромобилът се ускорява от място до 100 км/ч за 13,1сек. и развива максимална скорост от 130 км/ч. Литиево-йонният акумулатор осигурява автономност от 140 км, след което може да бъде напълно презареден от битовата елмрежа 220V за шест часа.

За създаването на BlueOn са похарчени 34 млн. долара и Hyundai планира към края на 2012-а да бъдат произведени 2500 електромобила.

Благодарение на презентацията на BlueOn в Корея всъщност стана възможно да се види и сериозният фейслифт на стандартния i10. Моделът е получил вече традиционните за новия дизайн на Hyundai черти, доста аналогични на тези при кросовъра ix35.

Двигателите на обновения i10 ще задоволяват нормите на Euro 5. Двигателят 1,2 л е с увеличена мощност, намалени разход на гориво и изхвърляне на СО2. Вместо 1,1-литровия двигател на разположение ще е нов четирицилиндров, еднолитров мотор с ниво на изхвърлян СО2 от само 99г/км.

 
Ключови думи:   electric vehicle, full speed, hyundai
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте