Пламен Кралев се изправя срещу MiG-29

Общи 02 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5205 посещения | без коментари

Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев излиза в директен сблъсък със своя болид Williams JPH1B срещу супермодерния изтребител MiG-29M OVT. Състезанието ще се състои утре (3 септември), на летище Крумово, по време на юбилейното авиошоу БИАФ 2011.
Гонката ще се проведе на 600-метрово трасе и изходът ще остане неясен чак до финала, защото в рамките на тази дължина двете машини имат равни шансове за победа. Изтребителят е способен да развие скорост от 250 км/ч за малко над 500 м. Самолетът обаче не е проектиран за състезания на земята, а е силен във въздуха. Болидът на Кралев е способен да ускори от 0 до 100 км/ч само за 2,1 сек. Не бива да се подценява и фактът, че колата е с шаси, разработено от тима във Формула 1 – Williams, а двигателят е с турбокомпресор, 1,8-литров, с максимална мощност в режим овърбууст 500 к.с.
След уникалното състезание Пламен Кралев ще премери сили и с друг самолет, но не реактивен, а от марката “Питс”, който ще направи няколко обиколки паралелно над болида на височина от около 4-5 метра.
Накрая за шоу на публиката болидът и Кралев ще направят демонстрация на възможностите на колата на пистата, докато във въздуха MiG-29M ще разкрие на какви лупинги е способен.

 
Ключови думи:   Пламен Кралев
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте