Повишиха Нива в командир на дивизия

Общи 08 октомври 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1898 посещения | без коментари

На автосалон в Толиати, където са показани модификациите Бронто на автомобили Лада, е била представена бронираната машина Комдив /командир на дивизия - руско бойно съкращение/, чийто донор е бил всъдеходът с удължено междуосие Lada Niva 2131. Комдив е предназначен специално за придвижване на висшия офицерски състав, но може да бъде използван и като подвижен команден пункт и е направен по поръчка на обединението Рособоронэкспорт.

Бронята и стъклата на автомобил могат да издържат директна стрелба от пистолет ТТ калибър 7,62 мм, което отговаря на втори клас защита. За пръв път, изпълнявайки желанието на клиента, компанията Бронто е поставила и бойници в страничните стъкла, а не както досега във вратите. И още отличаващи особености - монтирани са светлинно маскировъчни устройства на предните фарове, а автомобилът е боядисан в цвят "хаки".

Новата машина има повишена проходимост за сметка на самоблокиращи диференциали в двата моста, увеличен пътен просвет, усилено окачване, като предният мост е снабден с бронирани пружини, задният е допълнително усилен отгоре, а гумите са с по-голям диаметър. В базовото оборудване на автомобила влизат климатик, електроогледала, интерком и люк на покрива за евакуация и вентилация. За разлика от стандaратната Lada Niva 2131 новият броневик има дръпнати назад задни седалки, което допълнително облекчава влизането и излизането в колата с военно снаряжение.

В момента съществува само един екземпляр, който след автосалона в Толиaти ще отиде за показване и обсъждане в Рособоронэкспорт.

Интересна фотошега са си направили нашите руски колеги автомобилни журналисти, като предлагат "кръстоска" между Нива и танк Т34 на вниманието на руските генерали.

 
Ключови думи:   lada niva, quot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте