Показват новата Meriva утре в Брюксел

Общи 15 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5845 посещения | без коментари

Новата и още по-функционална Meriva отбелязва световната си премиера на международното автомобилно изложение в Брюксел (16-26 януари 2014 година). В модела е представена пълна гама от изпълняващи екологичната норма Euro 6 задвижващи агрегати, сред които и новото поколение 1.6 CDTI, най-тихият и икономичен двигател в своя клас на пазара. В близко бъдеще ще бъдат предложени и още версии на този двигател, сред които и две изпълнения с максимална мощност 81 кВт/110 к.с. Едното от тях ще бъде изключително впечатляващо със своя среден разход от едва 3,8 литра на 100 км и емисии на CO2 в размер на едва 99 г/км.
Новите трансмисии дават възможност за по-мека и прецизна смяна на предавките, докато новото поколение инфоразвлекателни системи Opel IntelliLink позволява перфектна интеграция на личния смартфон в автомобила.
Предната част на Meriva се характеризира с нова предна решетка с повече хром, а дневните светлини вече се предлагат с LED технология.
Meriva остава единственият малък еднообемен модел, който предлага възможност за избор на 18-цолови колела. Моделът се предлага с дванадесет цвята на външното лаково покритие, сред които новото, изключително благородно като звучене изумрудено зелено с перлен ефект и новото свежо лимоненожълто.
Новите механизми с ръчна смяна на предавките и намалено триене предлагат още повече комфорт при превключване в комбинация с всички бензинови, дизелови и двигатели на газ пропан-бутан (LPG). При версиите с максимална мощност 88 кВт/120 к.с. и 103 кВт/140 к.с. на бензиновия 1.4 Turbo двигател вече се предлага и шестстепенна трансмисия с намалено триене.
Сред серийните системи за пасивна безопасност са трите комплекта въздушни възглавници (общо шест на брой възглавници) – на предните места, на задните места и от двете страни, както и системата PRS (Pedal Release System), която освобождава педалите на спирачката и съединителя от фиксираната им позиция в случай на удар и по този начин значително намалява опасността от травми в областта на краката на водача. Предните предпазни колани разполагат с двойни устройства за притягане, които увеличават степента на защита на пътниците, осигурявайки им оптимална по отношение на безопасността позиция върху седалките в случай на удар.

 
Ключови думи:   opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте