Правят новия Porsche Boxster в завод на Volkswagen

Общи 20 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4920 посещения | без коментари

Производството на новия Porsche Boxster започва в завода на Volkswagen в Оснабрюк от есента на тази година. Собственото предприетие на марката от Щутгарт-Цуфенхаузен вече работи на пълни обороти, но не може да поеме все по-нарастващите поръчки.
Преди време сглобяването на спортните автомобили Boxster се осъществяваше във финландския завод на фирмата Valmet Automotive, но от 2011 г. договорът им с Porsche изтече и не бе удължен от финландска страна. Там асемблираха автомобилите от 1997 г. и до миналата година от завода са излезли общо 228 000 екземпляра, като това беше единствената фабрика извън Германия, където сглобяваха Porsche.
Заводът в Оснабрюк е бивша собственост на фалиралото през 2009 г. ателие за каросерии Karmann. В момента той е напълно преоборудван, а работниците са получили допълнителна квалификация. Именно в него произвеждат версията кабриолет на VW Golf. Капацитетът му е за 100 000 автомобила годишно. Засега обаче не е уточнен обемът на Porsche Boxster.
Спортният автомобил е с 6-цилиндров боксер с обем 2,7 л или 3,4 л и мощност съответно 265 и 315 к.с. Цените в Европа започват от 48 291 евро.

 
Ключови думи:   boxster, karmann, Porsche, porsche boxster, valmet, volkswagen, VW Golf
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте