Представят новия Citan тази есен в Хановер

Общи 24 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8120 посещения | без коментари

Мощен, и все пак с компактни размери, подходящ за градските условия – за първи път в портфолиото на Mercedes-Benz ванове се появява автомобил, специално предназначен за урбанизираната среда. Със своите впечатяващи качество, динамика на шофиране, образцова безопасност и икономичност и изключително многообразие и издръжливост, новият Mercedes-Benz Citan е категоричният професионален помощник за дистрибуция в града.
Mercedes-Benz Citan ще бъде показан официално пред публиката на международното изложение в Хановер през септември (IAA Commercial Vehicle Show).
Благодарение на своето многообразие и адаптивност новият Mercedes-Benz Citan покрива редица приложения. Базиран на товарен фургон, този градски ван е на разположение в 3 различни дължини: 3,94 м, 4,32 м и 4,71 м.
Както при всеки Mercedes-Benz, безопасността е от особено значение и при новия Citan. Ванът за градска дистрибуция се предлага серийно с ADAPTIVE ESP, която стабилизира автомобила съобразно натоварването. Тази иновативна система за динамика в управлението в новия Citan комбинира функциите на ABS, VDC (система за контрол при презавиване и недозавиване) и ASR (система за контрол на сцеплението).
Mercedes-Benz Citan светкавично се разпознава като Mercedes-Benz - хромираната звезда отпред, здрава радиаторна решетка с три спортни отвора, трапецовидната броня и др.
Интериорът е от много висок клас. И водачът, и пасажерът разполагат с еднакво комфортни седалки. Облегалката осигурява подпора в лумбалната област, което несъмнено допринася за по-сигурното и комфортно пътуване. Тапицерията е дишаща и антиалергенна, както и лесна за подръжка и почистване.
Внушително, както и самият екстериор на новия Citan, е инструменталното табло, проектирано около водача – всички бутони, лостове и инструменти са „под ръка“.
Гамата от двигатели включва 3 мощностни варианта, турбодизелов директен инжекцион с мощност от 75 к.с. до 110 к.с. и компресорен бензинов двигател с 114 к.с. покриват всички традиционни изисквания. Всички дизелови мотори са с филтър за твърди частици стандартно. 5- и 6-степенни трансмисии с лост, разположен на достъпно място в центъра на конзолата, предава мощност до предните колела.
Директното управление е точно и чувсвително, а при окачването амортисьорите и стабилизаторите са прецизно настроени един спрямо друг.
За повече информация можете да посетите www.citan.mercedes-benz.com.

 
Ключови думи:   citan, commercial vehicle show, mercedes benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте