Путин запали Lada Granta от петия път + видео

Общи 12 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3970 посещения | без коментари

Вчера министър-председателят на Русия Владимир Путин тества лично новата бюджетна Lada - Granta. Той одобри колата и по време на срещата си с работниците на Волжския автозавод заяви, че "машина хорошая" и отлично става за отиване до вилата. Путин се постара да не сравнява колата с Лада Калина, с която пропътува известно разстояние по пътя Чита-Хабаровск, но все пак каза, че Lada Kalina ще е по-пъргава, докато Lada Granta има хубав багажник - "за два чувала картофи".

Представянето на колата не мина без конфузни моменти - по време на огледа Путин се опита да отвори багажника, но той блокира и беше отворен със съвместните усилия на шефовете на АвтоВАЗ Чемезов и Комаров. По-нататък още проблеми - запалването на колата не стана веднага и Путин успя да я запали чак след петия опит. След това конструкторите обясниха, че причината за това била новата система на Lada Granta - електронния педал на газта, който не трябвало да се натиска така рязко при стартиране. След огледа на автомобила, главата на руското правителство направи пробно кръгче по експерименталното трасе с дължина 1400 метра.




Lada Granta ще има три варианта на двигателя 1,6 литра с мощности 80, 90 и 98 к.с. Това ще зависи от избраното ниво на комплектация - стандарт, норма или лукс. Ускоряването до 100-е километра на трите варианта ще става съответно за 12,5, 11,8 и 12 секунди.

Дебютът на автомобила за широката публика ще е през август по време на Московския автосалон, а стартът на серийното производство е в началото на октомври. Отначало ще се прави вариантът седан, производството на хечбека ще стартира по-късно, а комби засега не се предвижда. Цената на новия руски народен автомобил ще е тръгва от 220 хиляди рубли /10 842 лева/.

 
Ключови думи:   granta, lada kalina
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте