Първи открит световен конкурс за дигитално изкуство под егидата на Infiniti

Общи 06 юли 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5320 посещения | без коментари

Източник: www.infinitibg.bg

В партньорство с онлайн списанието за изкуство designboom, творбите на победителите в конкурса за дигитално изкуство на Infiniti ще бъдат показани на международна изложба – музей без стени".

Infiniti вдъхновява търсене на нови таланти и дава началото на творчески диалог с клиенти от цял свят.

Границите между изкуството, технологиите, медиите, търговията и културата биват размити от креативността, когато интерактивното се превръща в реалност.

Ейдриън Нюи (Adrian Newey), главен технически директор на Red Bull Racing и съдия на конкурса, казва за дизайна като цяло: Границите все още не са установени".

Какво е изкуство?" Това е въпрос, който никога не се променя, за разлика от отговора. Волтер е казал, че задачата на изкуството е да подобри природата" и Infiniti, марката луксозни автомобили от Япония, вярва, че задачата на изкуството е да изпитва границите, като се възползва от технологиите до краен предел. Новите механични технологии промениха изцяло стойността и значението на изображенията, а по-новите дигитални технологии обещават да променят и повишат стойността и значението им дори още повече. В същността си изкуството е за това, което виждаме и помним, и за това, което си представяме и интерпретираме. Това важи в още по-голяма сила за дигиталното изкуство.

Дигиталната технология трансформира старите форми на изкуство и създава нови дигитални такива, включително музика, холограми, 3-D картиране, интерактивни инсталации и виртуална реалност. Но правилата на дигиталното изкуство все още не са написани, а веднага щом това стане, ще бъдат разбити и преоткрити. Следователно дигиталното изкуство създава свой собствен живот и недисциплинираност и както казва колекционерът на изкуство Чарлз Саачи, ако знае какво търси, не си заслужава да го търси. С това са съгласни и четиримата съдии на Конкурса за дигитално изкуство на Infiniti.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА INFINITI
Infiniti приема много сериозно ролята си на покровител на дигиталното изкуство. Традиционната японска култура отдава голяма почит на абстрактните идеи и естетическото съвършенство. В същото време, съвременните луксозни продукти трябва да се съобразяват с желанието на взискателния клиент за все по-изключително усещане за качество. За Infiniti курирането на конкурс за дигитално изкуство е изследователски проект, който цели да тества границите на креативните възможности – преоткриването на изкуството и преоткриването на лукса са креативни пътувания, които обхващат една и съща материя. Италианският дизайнер Еторе Сотсас Младши се изказва срещу спонсорирането на опера, балет и театър с думите: Индустрията не трябва да купува култура, защото индустрията е култура." Луксозните марки често осъзнават прекалено късно дигиталните възможности... до този момент. Като съдия на Конкурса за дигитално изкуство на Infiniti, Ейдриън Нюи казва: Успешният дизайн трябва да включва максимален потенциал за развитие." Точно това предлага дигиталното изкуство на Infiniti – вълнуващо пътешествие, чиято крайна точка все още не можем да си представим.

ИНТЕРАКТИВНОТО СЕ ПРЕВРЪЩА В РЕАЛНОСТ
Конкурсът за дигитално изкуство на Infiniti ще достигне до нова публика и в същото време ще усили съществуващите отношения с добре информираните източници, които определят тенденциите. Infiniti вярва, че взаимоотношенията с клиентите не трябва да бъдат пасивни, а да представляват постоянен обмен на идеи. Конкурсът за дигитално изкуство помага за реализацията на това убеждение, като предоставя на идеите необходимото им пространство, време и ефир, за да се развият по целия свят. Днес новата дефиниция на изкуството се превръща в нова дефиниция на корпоративните комуникации.

Йео Гуан Хонг (Yeoh Guan Hong) от шанхайската агенция Super Nature Design" и един от съдиите на Конкурса за дигитално изкуство на Infiniti, казва: Изкуството е да откриеш собствения си глас, да погледнеш в душата и сърцето си. Също така е и да се изразиш по уникален начин. Прекрасно е, че Infiniti търси нови таланти в сферата на дигиталното изкуство. Партньорството на Infiniti с designboom е идеална възможност за откриване на скрити заложби. Важно е артистите да изследват новаторски измерения в изкуството и да изразяват идеи, за които е необходимо голямо въображение. Очаквам с нетърпение да видя креативността на артистите във фантастичните истории на техните произведения на дигиталното изкуство. Надявам се природата (Nature) да бъде част от вдъхновението на артистите за нови търсения и идеи."

Напреднали технологии - Къде е краят? Както казва Ейдриън Нюи: Границите все още не са установени".

 
Ключови думи:   adrian newey, designboom, red bull racing
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте