Румънец спечели първия кръг на King of Bulgaria

Общи 17 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1250 посещения | без коментари

Хасково бе домакин на първия кръг от дрифт шампионата King of Bulgaria, организиран от Българска дрифт федерация и Дунев моторспорт. Въпреки, че термометъра на картинг пистата в града "удари" 40 градуса за участие се записаха близо 50 състезателя, сред които и двама чужденци. Гостите от Румъния Калин Киортан и Добре Никулае пристигнаха с перфектно подготвените си автомобили BMW с които участват в румънския и европейския дрифт шампионат King of Europe. Още с първите си излизания на свободните тренировки в събота и двамата румънци демонстрираха завидна техника и умения, които буквално стреснаха повечето български състезатели. След цял ден каране, няколко прегрели двигателя и стотици скъсани гуми, дойде ред и на парадната обиколка на града водена от лидера в King of Europe Тодор Дунев и неговият Nissan 200SX. Пред смаяните погледи на гостите и жителите на Хасково бегачките бяха изложени на централният площад на града и всеки можеше ги разгледа отблизо и да се запознае с техните пилоти. Час по-късно целия керван следван от феновете се пренесе отново на трасето, където беше даден старт на двучасовото нощно дрифт шоу. Публиката стана свидетел на страхотни дрифт демонстрации и тандемен дрифт от стартиращите в серия по пет автомобила състезатели.
В неделя заради големия брой участници и горещината, програмата беше оптимизирана и квалификациите започнаха по-рано от предварително обявеното. За първи път в кратката история на King of Bulgaria на старт в квалификациите застанаха 40 участници. Това наложи схемата на финалните двубои да се преработи и до финала бяха допуснати най-добрите 32-ма вместо 16 както беше в състезанията до сега. С пълен актив от 120 точки Красимир Стефанов зае първо място в квалификацията, а основният му конкурент Калин Киортан остана втори само със точка по-малко. Шампионът от миналата година Владимир Николов завъртя само три обиколки със своя Opel Manta и знаейки, че колата му не е подготвена се пусна в състезанието със сервизния си автомобил Opel Askona, чиито сили стигнаха едва до 20-о място в квалификациите и отпадане още на 1/16 финала.
Някои от участниците нямаха късмет в този кръг и въпреки перфектното си каране отпаднаха поради технически проблеми. Дилян Пенчев прекрати своето участие на 1/8 финала поради откачен радиатор и забрана в регламента за какъвто и да е ремонт по време на финалните двубои. Най-разочарован от всички беше Стефан Цанков, който се бореше от началото на квалификациите въпреки

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте